Jak připravit zapékané sardinkové jednohubky | recept
Zapékané sardinkové jednohubky | recept. Recept na sardinkové jednohubky se hodí i pro naprosté kuchařské začátečníky. Jsou nejen velice jednoduché, ale zároveň neobsahují žádné exotické nebo jinak exkluzivní suroviny. Naopak použité ingredience máte pravděpodobně doma, tudíž se jednohubky hodí i pro nečekané návštěvy. Do půl hodiny je na stole nevšední a přitom klasické občerstvení, které díky zapečení krásně voní a křupe. Vedle sardinek se jednohubky neobejdou bez sýra a lahůdkové cibulky.
Co je potřeba
1 velkou světlou nebo tmavou bagetu
1 konzervu sardinek v olivovém oleji
1 konzervu sardinek v tomatové omáčce
sůl a pepř na dochucení
přibližně 2 lžíce kečupu
80 g sýru (čedar, gouda, ale lze se spokojit i s eidamem)
2 lahůdkové cibulky
Krok 1
Nejprve si předehřejeme troubu na teplotu 200 °C a připravíme hlubší misku. Obě konzervy sardinek otevřeme, částečně slijeme a vyklepneme je do misky, přidáme kečup a důkladně promícháme. Pokud máte obě konzervy sardinek pouze v oleji, přilijte kečupu o něco více. Sardinkovou směs můžeme v této fázi osolit, opepřit, případně použít jiné osvědčené koření.
Krok 2
Bagetu, nejlépe tmavou, její chuť podtrhne chuť sardinek, nakrájíme na kolečka o tloušťce asi půl centimetru. Následně je rozložíme na plech, který si předtím vyložíme pečicím papírem.
Krok 3
Poté je potřeme sardinkovou směsí a vložíme do rozpálené trouby. Zapékáme 10 minut, až pečivo zezlátne.
Krok 4
Mezitím si nastrouháme sýr, ideální na zapékání je čedar, který se krásně rozteče, ale ani eidamem nic nezkazíme. Lahůdkovou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Plech s jednohubkami vyjmeme z trouby, posypeme sýrem a vrátíme do trouby, zapékáme dalších přibližně 5 minut, až se sýr začne roztékat.
Krok 5
Když má sýr tu správnou konzistenci a pečivo je křupavé, vyndáme plech z trouby a jednohubky přesuneme na talíř, posypeme je lahůdkovou cibulkou a podáváme. Přeji dobré chutnání!