Jak připravit chlebíčky s nivou a hruškami
Chlebíčky s nivou a hruškami | recept. Chlebíčky a jednohubky patří k oblíbeným pochutinám prakticky při každé oslavě. Ta silvestrovská si pak jistě zaslouží i experimenty. Klasické kombinace jednohubek a chlebíčků sice nikdy neomrzí, ale zkuste třeba následující recept. Je velice jednoduchý a nepotřebujete ani žádné speciální ingredience, které byste museli složitě shánět. V tomto receptu se kombinuje nasládlá chuť hrušek s výraznou slanou chutí nivy. Díky několika málo dalším ingrediencím pak můžete vytvořit i několik variant těchto chlebíčků.
Co je potřeba
1 velká bageta (či odpovídající množství jiného pečiva)
150 g nivy
2 hrušky
trocha žervé na pomazání
½ citronu
balzamikový ocet na zakápnutí
Na ozdobu si přichystejte:
červenou cibuli
olivy (černé nebo zelené, záleží na chuti)
lahůdková cibulka
Krok 1
V prvním kroku si nakrájíme pečivo na plátky. Jednotlivé plátky namažeme velice tenkou vrstvou žervé nebo másla. Hrušku omyjeme, oloupeme a zbavíme jádřince. Menší část hrušek pokrájíme na tenké plátky a odložíme stranou, zbytek ovoce nakrájíme na kostičky.
Krok 2
Připravíme si hlubší misku. Do ní rozdrobíme nebo nastrouháme nahrubo nivu, případně můžeme použít na její rozmělnění vidličku. Přisypeme k ní kostičky hrušky a společně promícháme, vidličkou trochu promačkáme, aby se obě chutě propojily a navíc i vznikla stejnoměrná konzistence pomazánky.
Krok 3
Plátky pečiva si rozložíme po tácu nebo talíři a navrstvíme na ně nivovo-hruškovou pomazánku. Červenou cibuli zbavíme slupky, překrojíme na půl a nakrájíme na tenké plátky. Z lahůdkové cibulky si odkrojíme její zelenou část a tu nasekáme na kolečka. Olivy nakrájíme na kolečka.
Krok 4
Na pomazánku naklademe plátky hrušky, z ingrediencí na ozdobu vykouzlíme tři různé kombinace. Na třetinu položíme plátky oliv, třetinu posypeme lahůdkovou cibulkou a poslední část ozdobíme červenou cibulí.