Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na domácí kváskový chléb | recept

Jak na domácí kváskový chléb | recept

Domácí kváskový chléb | recept. Proč chléb kynutý pomocí kvásku a ne z droždí? Protože kváskový chléb je lépe stravitelnější, má vyšší obsah hodnotných látek, je příjemně nakyslý a vydrží déle čerstvý. Mouka obsahuje tzv. kyselinu fytinovou, která může odvádět z těla důležité minerály. Díky delšímu kunytí těsta s kváskem se však tato kyselina odbourá. Kváskový chléb pomáhá čistit krev, upravuje trávení (nenadýmá), posiluje svaly i nervový systém. Pojďme si z pečení chleba udělat příjemný rituál a provonět byt.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Petr (neověřeno) | Út, 06/21/2016 - 15:09
Pavlína (neověřeno) | Ne, 01/13/2019 - 21:08

Občas peču chleba již několik let, ale tento se mi dnes mimořádně vydařil. Příprava je zdlouhavá, ale opravdu stojí za to! Rodina ocenila velmi chutnou večeři - domácí chléb s domácím sýrem (z bílého jogurtu). Mňamina.

Majka (neověřeno) | Po, 07/04/2016 - 18:49

Dlouho jsem čekala, kdy bude možné v kostce sledovat novinky "pro hospodyňky". Za Vaši záslužnou práci Vám děkuji a doporučuji dále. Majka

Zdeňka Dimitrovová (neověřeno) | So, 07/30/2016 - 13:57

Vážení,děkuji Vám moc za výborné rady,které v podstatě každodenně ráda používám...Jste báječní a já Vás s potěšením doporučuji celé své rodině a přátelům.Přeji hodně zdaru.

HanaKvapilová (neověřeno) | Ne, 07/31/2016 - 21:18

Hurá, na kváskový chodím 3 km do prodejny na kopci a mají ho jen 1 x týdně a je to ladoha.

Kateřina (neověřeno) | Út, 11/27/2018 - 15:27

Skvele take tento recept vyzkousim chci se zeptat kde bych sehnala nejakou formu na pripravu toho chleba??

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.