Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct pstruha v troubě | recept

Jak upéct pstruha v troubě | recept

Pečený pstruh | recept. Ryby by neměly v našem jídelníčku chybět. Jsou lehce stravitelné, obsahují zdraví prospěšné tuky a mají vysoký obsah bílkovin. Pravidelná konzumace rybího masa snižuje riziko srdečních onemocnění. Dnes jsou ryby v prodeji po celý rok, mražené nebo chlazené. Stačí si jen vybrat z mnoha druhů. Kdo nemá sladkovodní ryby příliš v oblibě, by měl zapomenout na nejčastěji připravovaného kapra a zkusit třeba pstruha. Pstruh se v obchodech objevuje ve dvou druzích – pstruh obecný a pstruh duhový. Oba mají výborné maso beze stopy rybího pachu. Chuť masa vynikne nejlépe v jednoduchých úpravách. V následujícím receptu na pečeného pstruha najdete inspiraci na jednu z nich.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct pstruha s houbami | recept
Jak upéct pstruha s houbami | recept
Jak upéct pstruha s houbami | recept. Spotřeba ryb je v České republice nižší než by podle zásad správného stravování měla být. Sladkovodní ryby se na…
Jak grilovat lososa i jiné ryby
Jak grilovat lososa i jiné ryby
Grilovaný losos | recept. Chcete grilovat zdravě? Grilujte ryby. Ryby by se měly objevovat v našem jídelníčku co nejčastěji, zejména mořské ryby jsou…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.