Jak připravit papriky plněné vaječnou pomazánkou | recept
Plněné papriky s vaječnou pomazánkou | recept. Plněné papriky jsou naší oblíbenou letní svačinou. Dají se připravovat celý rok, ale papriky v sezoně mají nejlepší chuť. Nejvhodnější jsou tlustostěnné papriky, nebo pro milovníky ostřejších jídel, papriky pálivé. Papriková kolečka podáváme s pečivem, nejlépe chlebíčkovou vekou.
Co je potřeba
- 150 g másla
- 100 g šunky
- 5 natvrdo vařených vajec
- sůl
- hořčice
- 160 g žervé
- pažitka nebo petržel
- papriky
Krok 1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a oddělíme bílky a žloutky. Šunku a bylinky pokrájíme nadrobno. Bílky rozstrouháme na struhadle s většími oky.
Krok 2
Změklé máslo utřeme dohromady se žloutky, solí a žervé. Místo žervé může být tvaroh nebo Lučina. Přidáme hořčici, druh záleží na vaší chuti. Dávejte ale pozor, některé hořčice jsou slané, upravte pak množství přidávané soli.
Krok 3
Do utřené směsi vmícháme strouhané bílky a pokrájenou šunku. Vymícháme do hladké konzistence. Pomazánka se nesmí drobit. Pokud se vám to stane, přidejte trochu mléka.
Krok 4
Papriky omyjte, odkrojte stopky a očistěte od semínek a vnitřních lišt. Zbytky dužniny okolo stopky můžete nadrobno pokrájet a přidat do připravené vaječné pomazánky.
Krok 5
Pomazánkou naplníme očištěné paprikové lusky. Důkladně upěchujeme, aby pak na řezu nebyly dutiny. Dáme ztuhnout do chladničky a poté papriky krájíme na kolečka. Přeji dobré chutnání!