Jak na veganský sýr z kešu oříšků | recept
Veganský sýr z kešu oříšků | recept. Mnoho veganů se nerado loučí s chutnými sýry, např. s parmezánem, který je lahodnou součástí italských rizot, lasagní a zapékaných jídel. Nejen vegani, ale i lidé, kteří se vyhýbají kravskému mléku či doma zrovna parmazán nemají, určitě ocení tento recept na sýr z kešu oříšků a lahůdkového droždí. Tyto dvě ingredience je dobré mít vždy doma – droždí je skvělým zdrojem vitamínu B a kešu jsou bohaté na horčík, vápník a železo. Vyzkoušejte si připravit vynikající sýr z kešu oříšků a lahůdkového droždí.
Co je potřeba
Co je potřeba:
100 g kešu oříšků
3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
malá lžička mořské soli
Krok 1
Postup přípravy: Všechny ingredience (kešu oříšky, lahůdkové droždí a lžičku mořské soli) vložíme do mixéru a umixujeme na jemno. Získáme konzistenci strouhaného parmazánu. Takto připravenou směs můžeme dát do uzavřené nádoby a uchovávat v ledničce.
Použití: Všude tam, kde je v receptech parmezán – na těstoviny nebo jako posyp na zapékané koláče a lasagne.
Tip: Lahůdkové droždí je příjemně překvapující svou opravdu lahodnou chutí. Nemá kvasnicovou chuť, naopak dodává pokrmům šmrnc. Vyzkoušejte jej do polévek, pomazánek, omáček apod.