Jak připravit ostré rýžové těstoviny s mletým masem a jarními bylinkami | recept
Ostré rýžové těstoviny s mletým masem a jarními bylinkami | recept. Recept na rýžové nudle s pikantním mletým masem je velice jednoduchý a chutný. Jistě ho ocení i odpůrci alternativních druhů těstovin. Jídlo je nejen rychle připravené, ale navíc i díky jarním bylinkám je plné vitamínů. Pokud byste tyto těstoviny chtěli předložit dětem, vynechejte z receptu chilli omáčku.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
2 stroužky česneku
1 jarní cibulku
1 malou cibuli
4 lžíce rostlinného oleje
lžičku olivového oleje
250 g mletého vepřového masa
1 větší žlutou papriku
4 lžíce sójové omáčky
2 lžičky chilli omáčky (s kousky, např. sambal oelek)
250 g skleněných rýžových nudlí
hrst petrželky, hrst řeřichy, hrst pažitky
šťávu z půlky citronu
hrst arašídů
Krok 1
V prvním kroku očistíme obě cibule a česnek, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme přibližně lžíci oleje, přidáme česnek i cibuli a necháme restovat.
Krok 2
Když cibule zesklovatí a česnek začne zlátnout, přidáme mleté maso, mírně ubereme plamen a zvolna opékáme. Mezitím si očistíme papriku, rozdělíme na poloviny a nakrájíme na tenké plátky. Když je maso skoro opečené, přidáme papriku a ještě chvíli společně restujeme. Nakonec dochutíme dvěma lžícemi sójové omáčky, lžičkou chilli omáčky, případně osolíme a opepříme. Pánev odstavíme z ohně.
Krok 3
Skleněné nudle připravíme podle návodu na obalu. Když je scedíme, přilijeme k nim ještě trochu olivového oleje a promícháme, aby se nám neslepily. Na zálivku opereme petržel, řeřichu, pažitku a nasekáme je nadrobno. Nasypeme je do menší misky, přidáme zbylý olej, sójovou omáčku, chilli omáčku a promícháme.
Krok 4
Nakonec rozehřejeme menší pánev a nasucho na ní opražíme arašídy. Oříšky pražíme na mírném plamenu, snadno se připalují. Na pánve rozdělíme nudle, na ně přidáme masovou směs, bylinkovou zálivku a posypeme opraženými arašídy. Dobrou chuť!
Pokrm můžete i vychladit a podávat jako těstovinový salát.