Jak uvařit čínské nudle s masem | recept
Čínské nudle s masem | recept. Čínské nudle jsou rychlovka. Připravujeme je tehdy, nemáme-li moc času na přípravu složitějšího jídla. Nudle se dají upravit buď bezmasé, nebo s malým množstvím masa. Vždy ale s různobarevnou zeleninou, která vylepší vzhled jídla. Zelenina může být pokaždé jiná, stejně tak maso. S kořením se také nebojte experimentovat. Je jen málo pokrmů, s jejichž přípravou si můžete pohrát podle fantazie a nic nemůžete zkazit. Variace na čínské nudle s masem je jedním z nich.
Co je potřeba
- čínské nudle
- maso z vepřové kýty
- červená paprika
- žlutá paprika
- jarní cibulka
- česnek
- houby
- Maizena nebo Solamyl
- 1 vejce
- sojová omáčka
- sůl
- sádlo nebo olej na smažení
Krok 1
Maso a zeleninu pokrájíme na stejně velké části – kromě česneku, ten nakrájíme na tenké plátky. Maso obalíme v bramborovém nebo kukuřičném škrobu s celým vajíčkem.
Krok 2
Na pánvi rozehřejeme tuk a když je horký, vložíme do něj obalené kousky masa. Maso vařečkou rychle oddělujeme od sebe. Mícháme, dokud maso nezbělá a je lehce opečené.
Krok 3
K opečenému masu přidáme papriky a kousky naložených nebo předem namočených sušených hub. Přidat se mohou i pěstované žampiony. Zeleninu lehce posolíme, aby rychleji změkla. Když je zelenina poloměkká, přidáme sojovou omáčku a směs odstavíme. Kořeníme podle své chuti kmínem, pepřem, zázvorem nebo chilli paprikou.
Krok 4
Čínské nudle připravíme podle návodu na obalu a pak je dáme na pánev s vyšším okrajem na tuk osmažit. Trvá to pouze chvilku, musíme je míchat, jinak se přichytávají ke dnu nádoby. .
Krok 5
Když jsou nudle osmažené lehce dokřupava, přidáme směs masa se zeleninou a prohřejeme dohromady. Podle chuti dokořeníme a podáváme. Na talíři ozdobíme jarní cibulkou.