Jak uvařit špagety s pórkem | recept
Špagety s pórkem | recept. Jídla z těstovin jsou většinou velmi rychlá. Dají se vymyslet různé netradiční kombinace chutí. V následujícím článku je popsán jeden z mnoha receptů na přípravu nenáročného a rychlého oběda z těstovin. Špagety se hodí ve dnech, kdy není chuť a čas na dlouhé vaření. Vyzkoušejte si připravit špagety s pórkem dle následujícího receptu.
Co je potřeba
- špagety pro 2 osoby
- 1pór
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
- 200 ml sladké smetany
- 100 g anglické slaniny
Krok 1
Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Voda na těstoviny by měla být slaná asi jako mořská voda. Nebojte se, že těstoviny přesolíte, vstřebají soli tak akorát. Těstoviny uvařte na skus, převařené jsou těžce stravitelné. Po uvaření je neproplachujte studenou vodou, ale zakápněte olejem a promíchejte.
Krok 2
Pór nakrájejte nahrubo. Nebojte se i zelené části póru, je stejně hodnotná jako část bílá. Mnoho lidí ji zbytečně vyhazuje a ochuzuje se o dobrou a kvalitní surovinu. Anglickou slaninu také pokrájejete na kostičky a dejte ji vyškvařit.
Krok 3
Na olivovém oleji osmažte pórek promíchaný s pepřem. Když zavadne, přidejte sůl a promíchejte. Nakonec nalijte smetanu a občas míchejte. Pórek změkne a smetana se vyvaří.
Krok 4
Hned jak je zelenina dostatečně měkká, sejměte pánev z ohně. Smetana by měla být téměř vyvařená, ale ne úplně. Z vyškvařené anglické slaniny potřebujete pouze kousky masa, zbylý tuk si schovejte, můžete jej později využít třeba při přípravě smažených vajíček.
Krok 5
Špagety nandejte na talíř, do středu porce přidejte pórkovo smetanovou směs a posypte slaninovými škvarečky na ozdobu. Dobrou chuť!