Jak připravit avokádovou pomazánku s uzeným lososem | recept
Avokádová pomazánka s uzeným lososem | recept. Uzený losos a avokádo jsou velice oblíbenou kombinací. Avokádo svou jemnou máslovou chutí skvěle doplňuje výraznou chuť uzeného lososa. Zároveň se k sobě tyto hlavní ingredience skvěle hodí i barevně. Pomazánka nejlépe chutná na rozpečené bílé bagetě. Pro silvestrovskou party je vhodné umístit pomazánku do větší mísy a nechat hosty, aby si každý sám namazal pečivo podle chuti.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 1 avokádo
-100 g uzeného lososa
- 150 g lučiny
- šťáva z půlky citronu
- špetka chilli koření
- sůl a pepř na dochucení
- pečivo/topinka k podávání
Krok 1
Nejprve zbavíme avokádo slupky, pokud je správně uzrálé, mělo by to jít snadno. Avokádo rozřízneme napůl a oddělíme od pecky. Poté avokádo vložíme do misky a rozmačkáme ho vidličkou. Pokud to jde špatně, můžeme ho rozmixovat v kutru.
Krok 2
Uzeného lososa nakrájíme na malé kousky, aby šel lépe smíchat s ostatními ingrediencemi. Připraveného lososa přihodíme do misky k rozmačkanému avokádu. Přidáme potřebné množství lučiny. Důkladně všechno promícháme. Citron umyjeme pod teplou vodou, rukou poválíme a pomačkáme, aby se šťáva lépe uvolnila. Citron rozřízneme a z jeho půlky vymačkáme šťávu, tu nalijeme do pomazánky a zamícháme. Citron má zajistit, aby pomazánka nezhnědla.
Krok 3
Nakonec pomazánku dochutíme špetkou chilli (to můžeme případně vynechat), dosolíme a opepříme. Pomazánku vložíme do ledničky a necháme vychladit. Bagetu nebo rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran nasucho na pánvi nebo v topinkovači. Pomazánku vyndáme až těsně před podáváním. Topinky nasypeme do hlubokého talíře a necháme hosty, ať se obslouží sami. Pokud chceme jednohubky připravit dopředu, mažeme pomazánku na nerozpečené pečivo.