Jak připravit avokádový salát s červenou cibulí | recept
Avokádový salát | recept. Avokádo obsahuje velké množství minerálních látek a vitamínů a přesto, že je poměrně tučné, jistě ho lze zařadit mezi zdravé potraviny. Jeho máslová chuť dodá jemnost zvláště pomazánkám, ale lze ho konzumovat i samotné. V tomto receptu je avokádo doplněno zeleninou, pečivem a červenou cibulí, jejíž štiplavá chuť tvoří v kombinaci s avokádem chutný protipól. Hrubozrnná hořčice má v salátu nejen estetickou funkci, ale zároveň ho skvěle dochutí. Pojďte si připravit vynikající avokádový salát.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- půlka avokáda
- 1 červená cibule
- 4 velké listy ledového salátu
- červená paprika
- 2 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- bageta
- máslo nebo olej na opečení bagety
- sůl a pepř na dochucení
Krok 1
Avokádo nejprve opatrně zbavíme slupky. Pokud je avokádo dobře uzrálé, měla by jít slupka od dužiny poměrně snadno. Avokádo pak podélně rozřízneme, dostaneme se na tvrdou pecku, od níž dužinu postupně oddělíme. Dužinu pak nakrájíme na středně velké kostky, tak aby v salátu jemná avokádová chuť patřičně vynikla.
Krok 2
Cibuli oloupeme, překrojíme ji na půl a krájíme na půlměsíčky. Poté prsty oddělíme jednotlivé proužky. Do větší hluboké mísy nasypeme nakrájené avokádo a přidáme k němu připravené cibulové proužky.
Krok 3
Listy ledového salátu propláchneme a natrháme do mísy. Obě lžíce olivového oleje nalijeme na salát a přidáme patřičné množství hrubozrnné hořčice. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na drobné proužky. Nakonec salát osolíme a opepříme. Všechny ingredience důkladně promícháme.
Krok 4
Na posledním místě si připravíme bagetu. Ve středně velké pánvi si rozehřejeme asi 2 lžíce másla nebo podobné množství rostlinného oleje. Pravdou je, že olej je jistě zdravější varianta, ale pečivo opečené na másle chutná prostě lépe. Bagetu si tedy rozkrájíme na kostičky, vhodíme ji na pánev a opečeme dozlatova.
Krok 5
Pečivo opékáme až jako poslední. Pokud si salát připravujeme několik hodin dopředu před podáváním, tak pečivo k salátu přidáme až těsně před konzumací. Jedině tak si zajistíme, že pečivo zůstane křupavé a nezvlhne. Opečené kostky z bagety pak vsypeme do připraveného salátu, rychle promícháme a ihned podáváme.