Jak uvařit těstoviny s ricottou a slaninou | recept
Těstoviny s ricottou a slaninou | recept. Tyto jednoduché těstoviny zvládne uvařit i úplný začátečník, a přesto se za ně nemusí stydět ani pokročilejší kuchař. Těstoviny jsou velice rychle připravené. Výborně se hodí ve dnech, kdy jste zaneprázdněni a i přes nedostatek času si chcete uvařit chutnou večeři. Letos jsem si těstoviny oblíbila také při letních vedrech, kdy se mi rozhodně nechtělo stát dlouho u sporáku.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na 2 porce:
- 200 g těstovin
- 1 ricotta
- 80 g slaniny
- 1 větší cibule
- 1 lžíce rostlinného oleje
- hrst čerstvé bazalky
- parmazán na posypání
- sůl a pepř na dochucení
Krok 1
Vzhledem k tomu, že je tento pokrm velice rychle připraven, dáme si nejdříve vařit vodu na těstoviny. Potřebné množství těstovin pak vhodíme do vroucí vody, kterou jsme si předtím osolili. Zatímco se nám těstoviny vaří, připravíme si omáčku. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na sporák položíme pánev, měla by být větší, budeme na ní totiž smíchávat těstoviny s omáčkou. Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a vhodíme na ní cibuli.
Krok 2
Slaninu nakrájíme na kostičky. Jakmile zesklovatí cibule, přidáme k ní slaninu. Promícháme a obě suroviny osmahneme. Když je slanina vypečená, stáhneme trochu plamen a na pánev přidáme celý kelímek ricotty. Opatrně promícháváme, aby ricotta povolila, prohřála se a spojila s ostatními ingrediencemi. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a stáhneme z plamene.
Krok 3
Nakonec si opatříme přibližně hrst lístků bazalky, ty natrháme nebo nakrájíme, několik lístků si můžeme nechat stranou na ozdobu. Uvařené těstoviny slijeme a vhodíme na pánev s omáčkou, posypeme bazalkou, a vše důkladně promícháváme tak dlouho, dokud se všechny těstoviny neobalí ricottovou omáčkou.
Krok 4
Těstoviny rozdělíme na talíře. Před podáváním je posypeme parmazánem a ozdobíme je odloženými bazalkovými lístky. Dobrou chuť.