Jak upéct jednoduchý Sachrův dort | recept
Jednoduchý Sachrův dort | recept. Je to jeden z nejznámějších dortů na světě a věřím že ho znáte i vy. Sachrův dort je legendárním dezertem, jehož původ hledejme v rakousko-uherském cukrářství. Pokud jste ho ještě neochutnali taky mám pro Vás velmi jednoduchou verzi oblíbeného moučníku. Kavárenský rituál dobrá káva a Sachr si můžete vytvořit i doma. Přeji dobrou chuť!
Co je potřeba
- 8 žloutků
- 8 bílků
- 300 g cukru krupice
- 180 g polohrubé mouky
- 120 g oleje
- 80 g kakaa
- ovocnou (kyselou) marmeládu
- tabulku hořké čokolády
- 50 g ztuženého tuku
Krok 1
Potřebujete 3 misky. V 1. misce smícháte mouku s kakaem. Ve druhé vyšleháte bílky s 2/3 cukru krupice a v 3. misce žloutky s olejem a zbylým cukrem.
Krok 2
Korpus na Sachrův dort
V dalším kroku do bílkové hmoty opatrně přidáte hmotu žloutkovou a pak přimícháte kakaovou mouku. Nalijeme vše do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 28 cm. Pečeme přibližně po dobu 45 minut na 180 °C
Krok 3
Vychladlý dortový korpus rozkrojíme a pomažeme marmeládou spodní díl. Přiklopíme horní korpus a dort po celém povrchu pomažeme marmeládou. Marmeládu roztírejte rovnoměrně a jemně, aby se Vám korpus nedrolil.
Krok 4
Poleva na Sachrův dort
Připravíme si vodní lázeň. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu se ztuženým tukem a vymícháme do hladka. Polevou polijeme celý dort. Hotový dort dáme do lednice aby poleva zatuhla.
Krok 5
Zbývá nám poslední krok a to servírování Sachru. Po zatuhnutí krájíme Sachrův dort horkým nožem, aby poleva nepopraskala. Přeji dobrou chuť.