Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit domácí kopřivový sirup

Jak připravit domácí kopřivový sirup

Léčení pomocí bylin – fytoterapie , je v poslední době stále populárnější, i když nemůže nahradit lékaře. Stále více lidí se zabývá sběrem léčivých rostlin, jejich sušením a vyráběním domácích léčivých prostředků. Teď je nejvhodnější doba na sběr mladých kopřiv, která se výborně hodí na jarní vitaminovou a očistnou kúru. Může se sbírat po celý rok, ale mladé výhonky sbírané nejpozději do poloviny května jsou nejlepší. Rostlina je nastartovaná k růstu a obsahuje největší množství zdraví prospěšných látek. Náš článek vás naučí připravit kopřivový sirup, kopřivový med a seznámí vás i s jejich účinky na zdraví. Bylinkáři si kopřivu velmi cení a tak ji zkuste ochutnat, listy mají aromatickou chuť.  Kopřivový sirup podle našeho receptu je vážně skvělý!

Diskuze k článku

Přidat komentář

S recepty pro diabetiky je to složitější. Vzhledem k tomu, že cukr je konzervant a do dia sirupu nelze použít, je nutné ke šťávě přidat nějakou chemii, aby se výrobek nekazil. Já sama vyrábím sirupy i marmelády se Stevií, ale přípravek si dovážím z Německa. Mirka

Dana (neověřeno) | Pá, 05/06/2016 - 12:38

Zkusila jsem, na 450 g je zhruba 300 vršků středních kopřiv. Není to tak zlé. Teprve mám naloženo, musí se zatížit, protože kopřiv je moc a vylézaly by ven. Na výsledek jsem zvědavá, zatím to vypadá moc pěkně.

Jitule | Pá, 04/10/2015 - 08:36

Skvělý recept! Určitě letos vyzkouším! Kolik jsi z toho měla skleniček...asi? Dííííky.

Isma (neověřeno) | So, 04/30/2016 - 20:27

450g kopřiv?je to správně?Dík

vlasta (neověřeno) | St, 04/15/2015 - 07:40

Byl by nějaký recept pro diabetiky?

Další zajímavé články

Jak ugrilovat sýr | recept
Jak ugrilovat sýr | recept
Jak ugrilovat sýr | recept. Grilování není jen o mase. Někteří z nás dávají přednost zelenině a sýrům, právě pro ty je náš dnešní recept. Hodí se i pr…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.