Jak upéct mrkvánky | recept
Jak upéct mrkvánky | recept. Pokud máte rádi zdravé mlsání pro sebe a své děti, tak doporučuji právě mrkvánky. Mrkvánky jsou vlastně malé povidlové taštičky z mrkvového těsta. Pokud je nechcete mít moc sladké, klidně přidejte menší množství cukru, povidla jsou samy o sobě sladká více než dost. Vždy, když mrkvánky upeču, tak se po nich jen zapráší. Doporučuji vám připravit rovnou dvě várky. Jak upéct mrkvánky vám poradí můj následující recept.
Co je potřeba
- 150 g mrkve
- 130 g másla
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- povidla na náplň
Krok 1
Nastrouháme si očištěnou mrkev a přidáme zbylé suroviny (polohrubou mouku, máslo, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva). Vypracujeme těsto. Těsto bude dost lepivé, nelekejte se. Těsto není třeba nechávat odležet.
Krok 2
Na vál si nachystáme mouku a těsto rozválíme (těsto je třeba hodně podsypávat). Vykrojíme malá kolečka. Do středu koleček dáme malou lžičkou povidla. Kolečka s povidly přehneme. Tím nám vzniknou malé taštičky.
Krok 3
Taštičky dáme na plech s pečicím papírem. Taštičky se při pečení trochu nafouknou. Doporučuji je dávat na plech v širším rozestupu, aby nebyly těsně vedle sebe.
Krok 4
Mrkvánky pečeme v předehřáté troubě při 175 °C. Mrkvánky pečeme dozlatova. Přeji dobrou chuť!