Jak upéct domácí cukrářské piškoty | recept
Piškoty. V obchodě koupíte většinou malé balíčky a ještě předražené, a přitom jsou tak jednoduché. Z mouky, cukru a vajec vykouzlíte piškoty, na kterých si pochutná každé dítko. Anebo je můžete použít do svých oblíbených dezertů či pudinku.
Co je potřeba
- 165 g cukru krupice
- 4 vejce
- 165 g hladké mouky
- cukr moučka na posypání
Krok 1
Pusťme se do přípravy těsta na domácí piškoty. Jak na to? Nejprve vyšleháme bílky s 1/3 cukru v pevný sníh a žloutky se zbylým cukrem. Obě hmoty spojíme. A přimícháme zlehka hladkou mouku.
Krok 2
Na plechy s pečicím papírem stříkáme podlouhlé piškoty. Ty pocukrujeme moučkovým cukrem, aby po upečení měly zlatavou barvu a lehce popraskaný vzhled jako piškoty z obchodu.
Krok 3
Plechy s piškoty dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova při teplotě 175 °C. Po upečení domácí piškoty necháme vychladnout a je hotovo.
Abychom, je měli alespoň přibližně stejně velké, přeložíme si pečící papír na čtvrtiny.
S těstem pracujte rychle, jinak začne řídnout a piškoty se roztečou !!!