Jak udělat domácí mini indiánky | recept
Recept na indiánky. Mini zákusky doma. Proč domácí mini indiánky? Takováto sladká jednohubka by nikde neměla chybět. Proč kupovat velké a drahé zákusky v cukrárně, když si je může každý udělat doma. A hlavně jsou malé a ideální pro děti, které rády mlsají. Mini zákusky budou krásné, i když do čokolády namočíme jen špičky.
Co je potřeba
- 300 g cukru krupice
- 120 g bílků (přibližně 3–4 ks)
- citronka
- marmeláda dle chuti (jahoda, borůvka, malina, rybíz..) nebo Červená nebo jiná potravinová barva
- čokoláda a ztužený tuk na polevu
- dětské piškoty
Krok 1
Pusťme se do přípravy zákusků. Nachystejte si hrnec s vodou a mísu, která na něj pěkně zapadne tak, aby byla co nejvíce ponořená ve vodě. Do mísy si pak odměřte vaječné bílky a cukr. Vodu v hrnci nechte vřít a za stálého šlehání bílky s cukrem vyšlehejte do tuha.
Krok 2
Jakmile bílky zhoustnou, pokapejte je citronkou a prošlehejte. Pak lehce zašlehejte dobrou marmeládu a popřípadě obarvěte barvivem. Já použila trošku fialové potravinářské barvičky, ale pro děti může být atraktivní třeba zelená nebo žlutá.
Krok 3
Na podnos si nachystejte kulaté dětské piškoty a do zdobičky nebo pytlíku si nachystejte hotový obarvený krém. Krém nastříkejte na piškoty a nechte v chladnu oschnout povrch, aby se nelepil při dotyku prstem. Může to trvat i několik hodin.
Krok 4
Mini indiánky dokončíme. Rozpustíme si čokoládu se ztuženým tukem tak, aby byla hodně řídká. Pokud máme indiánky dostatečně suché, namáčíme je až po piškot do čokolády. Zákusky vypadají krásně, i když mají namočené jen špičky.
Vyzkoušejte i mé další recepty na zákusky, např.: recept na domácí likérové špičky nebo punčové řezy i pro začátečníky.