Jak udělat zeleninovou pomazánku se sardinkami | recept
Jak udělat zeleninovou pomazánku se sardinkami | recept. Možná se vám bude zdát tato varianta nestandardní, možná zapochybujete o tom, jestli je pomazánka vůbec dobrá. Ale jen do té doby, než pomazánku ochutnáte. Vždyť se ryby jakéhokoliv typu pečou nebo dusí se zeleninou a ve finále je to vynikající jídlo. A my máme sardinky již připraveny v konzervě. Buď ve vlastní šťávě, nebo v oleji. Takže ihned vytušíte, že příprava zeleninové pomazánky se sardinkami je velmi jednoduchá. Jen si trochu pohrajete s očistěním a podušením zeleniny.
Co je potřeba
krabička sardinek v oleji nebo ve vlastní šťávě
1 větší mrkev nebo dvě malé
1 petržel
celer malý nebo půlka
menší cibule
1 lžíce rostlinného nebo pomazánkového másla
trochu sádla nebo oleje
sůl, pepř
Krok 1
Pusťme se do přípravy zeleninové pomazánky. Očistíme a opereme zeleninu – mrkev, celer, petržel a nastrouháme na jemném struhadle. Oloupeme a omyjeme cibuli, nakrájíme na jemno a restujeme na sádle nebo oleji. Přidáme nastrouhanou zeleninu a společně restujeme asi tak 15 minut na mírném plameni. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 2
Mezitím otevřeme krabičku sardinek, v misce je vidličkou trochu rozmačkáme na menší kousky, vmícháme i šťávu z olejovek, přidáme vychladlou zeleninu. Ingredience spojíme trochou rostlinného nebo pomazánkového másla, případně kysanou smetanou. Pomazánku nakonec dochutíme solí nebo pepřem. A svačina nebo večeře je velmi brzy hotova.
Krok 3
Teď již stačí nachystat dobré pečivo – večky, rohlíky, housky nebo celozrnné pečivo. Připravíme ještě čaj nebo kávu a pak už jen popřejeme dobrou chuť.