Jak udělat zapečený chleba s brokolicí | recept
Jak udělat zapečený chleba s brokolicí | recept. Už jste brokolici vyzkoušeli na všechny možné způsoby? Jak by ne, vždyť tato zdravá zelenina umožňuje bezpočet variant a ještě se nám nepřejedla. Brokolice se stává stále častější součástí takzvaného zdravého jídelníčku. A tak jíme brokolici jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu, ale poslouží také jako dobrá snídaně nebo večeře. Pokud se chcete víc nasytit a vaši představu by splnil chléb, zapečte jej s brokolicí. Příprava je rychlá, jednoduchá i úsporná. A navíc – určitě si pochutnáte.
Co je potřeba
- 6 krajíců chleba
- 250 g měkkého salámu (kuřecí, gothaj)
- 100 g eidamu
- 2 až 3 vejce
- menší brokolice
- kečup
- sůl, pepř
Krok 1
Připravíme si všechny suroviny. Chleba máme buď nakrájený již od výrobce, anebo jej sami nakrájíme na přiměřeně slabé krajíce. Brokolici uvaříme – nejdříve ji omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme ji krátce, jen 5 až 7 minut, necháme na talíři vychladnout.
Krok 2
Sýr můžeme použít eidam, ale stejně vhodný je Madeland nebo jakýkoliv tuhý sýr spolu s měkkým salámem. Obojí máme připravené vcelku, nyní nastrouháme na hrubém struhadle. Jde to velmi snadno, vše máme nastrouhané během chvilky.
Krok 3
Přidáme nakrájenou brokolici na malé kousky. Tuhou stonkovou část brokolice odřízneme a do pomazánky ji nepoužijeme. Rozklepneme do nastrouhané směsi dvě až tři celá slepičí vejce, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
Krok 4
Krajíce chleba potřeme kečupem a navrch připravenou směsí. Připravené a namazané chleby klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme jen 7 až 10 minut na 170 stupňů. Ještě teplé zapečené chleby podáváme k čaji nebo kávě. A nutno dodat, že chutnají skvěle.