Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pařížský salát podle původní receptury | recept

Jak udělat pařížský salát podle původní receptury | recept

Pařížský salát, receptura 50160. Pařížský salát podle původní receptury nebyl nazván po francouzské metropoli. Označení pro výrobu a prodej nesl po hlavní použité složce – pařížském salámu. Ten se po zrušení potravinářských norem v počátku 90. let moc nevyrábí. A když, v kvalitě sporné, a pokaždé jiné. Jestliže se nám však podaří objevit pařížský salám, a nebo jiný chuťově podobný, vyrobit pařížský salát už je snadné. Stačí se držet původní receptury, kterou nabízíme.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den, velmi děkuji za pozorné čtení, ten druhý Váš předpoklad je správně - "ztraceno v překladu", respektive - "ztraceno v přepisu z fotky". Omlouvám se. Ocet tam patří, dodá "břink". Na konečného půl kilogramu 2,5 g octa, to je jedna čajová lžička (pro jistotu jsem to znovu převážila). Nebo na víc salátu úměrně podle poměrů uvedených v originále. Pařížský salám se opět objevuje na trhu, což je dobrá zpráva. (jez)

Dobrý den, velmi děkuji za pozorné čtení, ten druhý Váš předpoklad je správně - "ztraceno v překladu", respektive - "ztraceno v přepisu z fotky". Omlouvám se. Ocet tam patří, dodá "břink". Na konečného půl kilogramu 2,5 g octa, to je jedna čajová lžička (pro jistotu jsem to znovu převážila). Nebo na víc salátu úměrně podle poměrů uvedených v originále. Pařížský salám se opět objevuje na trhu, což je dobrá zpráva. (jez)

Dobrý den, děkujeme za uznání. A teď k té tresce: V recepturách je "Salát z rybího filé s majonézou 50415" a "Salát z tresky 50416" s olejovou zálivkou. Oba připravujeme a o tomto víkendu (21., 22. 2. 15) je zveřejníme na stránkách
http://pomazanky-recepty.cz/studena-kuchyne/salaty/#.VORjeiy7TLU
Ale už nyní na uvedených stránkách najdete některé saláty, pomazánky a zdobená vejce podle původních receptur, podívejte se, prosím, na ně. Bude jich přibývat. Na těchto stránkách (POMAZÁNKY RECEPTY) především "křísíme" původní receptury. Děkujeme za Vaši přízeň. (jez)

Prajem pekný deň,
veľmi sa mi páči sprievodný text, ktorý pútavo vovádza do problemetiky
studenej kuchyne aj takého laika ako som ja, ktorý doteraz bol na
druhej strane, čiže iba komzument. Určenie správnych surovín na prípravu
je niekedy veľmi zložité, veď už iba druh použitého masla alebo horčice
môže úplne zmeniť chuť výsledného produktu, a preto dopručenia
vhodných náhrad sú veľmi potrebné. Držím palce.
Dal by sa doplniť rozdiel v použiých koreniach v parížskom a gothajskom
saláme ( teda v čom sa navzájom líšia )
ďakujem

Bedla (neověřeno) | St, 02/10/2016 - 13:53

Díky za moc dobré saláty!
Zajímal by mne přesný název Norem nebo Receptur a místo a rok vydání, ze kterých čerpáte. Případně by mne zajímalo jestli jste objevila normu na Ševcovský mls - pamatuji si to z dětství, ale pátrám marně - a jestli mi sdělíte kde, případně recepturu zveřejníte. Díky a hezký den

martina,,,, (neověřeno) | Pá, 04/24/2015 - 21:21

Dobrý deň,
chcem sa len opýtať, vypadol vám tam ocot. Je to zámer alebo ste sa len pomýlili? Ďakujem.

babkairena (neověřeno) | St, 12/31/2014 - 17:21

dal sa použiť parízer, a dnes je dobrý Extrawurst, dostať v Rakúsku

Slávka (neověřeno) | Pá, 12/24/2021 - 18:25

Děkuji za uveřejnění tohoto receptu. Žiju v cizině, kde ani "pařížák" ani obložené chlebíčky neseženu, tak si holt musím poradit sama. Udělat salát, upéct veku a udělat chlebíčky.
Ještě jednou moc a moc děkuji.

Jozef (neověřeno) | So, 01/08/2022 - 07:10

Nikdy som nechcel uveriť rečiam, že v Čechách sú platy vyššie ako na Slovensku. Teraz, po 46 rokoch zisťujem, že ak plat v roku 1976 bol taký, ako uvádzate, tak aký priemerný plat bol v tom istom roku na Slovensku, pretože napríklad pre osobu s ukončeným vysokoškolským vzdelaním bol 1600 Kčs, bez rozdielu povolania (osobný prípad a nezabudnuteľná suma). Zaujímalo by ma, ako to bolo možné, že ak vysokoškolsky vzdelaná osoba dostávala 1600 Kčs, kto zarábal oveľa viac, aby priemerný plat bolo taký vysoký ako uvádzate.

Ja žijem v cudzine 39 rokov.
Myslím, že pri súčastnej ponuke chlebov v ktoromkoľvek pekárstve či superi nie je nutné veku piecť doma. Z toho obrovského výberu sa nájde niekoľko druhov chleba, ktoré sú ďaleko zaujímavejšie a vhodnejšie na československé obložené chlebíčky než komunistická veka.

ferdinand (neověřeno) | St, 02/18/2015 - 10:14

Pekná práca, ďakujem, nenašiel by sa tam aj šalát podľa pôvodnej receptúry treska v majonéze.
s pozdravom

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.