Jak udělat omáčku aioli | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
5 až 10 minut
Jak udělat omáčku aioli | recept. Recept na omáčku aioli. Aioli je tradiční česneková omáčka podávaná k rybám i grilovanému masu. Aioli se obvykle připravuje z česneku, olivového oleje, citronové šťávy a vaječných žloutků. Receptů na aioli je ale více, obdobou v Katalánsku je omáčka allioli nebo aillade pro změnu ve Francii.
Co je potřeba
1 houska
trocha mléka
3 stroužky česneku
2 žloutky
mletý pepř
130 ml olivového oleje
sůl
citronová šťáva
Krok 1
Housku nakrájíme a namočíme do mléka.
Krok 2
Poté ji vymačkáme, rozmixujeme a promícháme s prolisovaným česnekem a žloutky.
Krok 3
Za stálého míchání přikapáváme olej, osolíme, opepříme a přidáme šťávu.
Krok 4
Česneková omáčka aioli je hotová a připravena ke konzumaci. Dobrou chuť!
Vyzkoušejte i mé další recepty na omáčky.