Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit domácí vaječný koňak | recept

Jak připravit domácí vaječný koňak | recept

Vaječný koňak | recept. Domácí vaječný koňak je vynikající a lahodný likér, který podtrhuje a doplňuje vánoční atmosféru. Domácí vaječný koňak si můžete připravit sami a recept na přípravu vaječného likéru můžete upravovat dle svých chutí. Jak si připravit lahodný domácí vaječný koňak vám poradí můj následující recept. Snad vám bude chutnat!

Diskuze k článku

Přidat komentář

kamajka65 (neověřeno) | Ne, 11/16/2014 - 03:56

Zdravím všechny ... :-) Já dělám vaječný koňak velmi podobně, jen žloutků dávám víc.... je to přece VAJEČNÝ koňak... na dvě Salka dávám 10 žloutků a celý rum 0,5l... šlehám žloutky s rumem a pak přidám salko.... takto připravený Vaječňák se jen tak nezkazí. Pokud přežije Vánoce, tak v lednici uchovaný v uzavřené lahvi se dá pít ještě v létě.... časem houstne. Výborný je do kávy... jen nesmí být moc horká, aby se díky žloutkům nesrazil....

Ina (neověřeno) | Po, 11/17/2014 - 17:50

Zdravím všechny!
Vaječný konak?
1slazené konden.mleko,3 žloutka,1 vanilka,1/2 litru rumu. Nebudete litovat (pro dospělé)
Muži i ženy tenhle konak milují! Ina

veronika lonková (neověřeno) | Čt, 11/20/2014 - 16:13

Já připravuji vaječný koňak ze 6ti žloutků vyšlehaných s jedním slazeným kondez.mlékem, přidám 1/4 l smetany ke šlehání - svařené a vychladlé, zrníčka z jednoho lusku vanilky a vanilk,.luskem a 1/2 l rumu. Je vynikající

Jaroslav (neověřeno) | So, 12/18/2021 - 12:51

A co takhle ještě k Salku kondenzované mléko. To potom má chuť.

Sigmund Albert (neověřeno) | Út, 12/02/2014 - 15:06

Já připravuji vaječňák takto : Vyšlehám 6 žloutků s 10 dkg cukru a 1/4 l smetany ke šlehání a přidávám do 1 l plnotučného mléka svařeného se 2 vanilkovými pudinky, už vychlazeného. Nakonec přidám 10 vanilko- vých cukrů, 1/2 rumu a ještě chvílku šlehám. Pak sliju do láhví a dám do ledničky..... Je vynikající....

Irča (neověřeno) | So, 11/08/2014 - 12:37

Zdravím, ráda bych se zeptala jak dlouho vydrží tento vaječný likér? Ráda bych ho udělala jako dárek k Vánocům, ale přeci jen se pije jen občas, tak aby se nezkazil?

Děkuji za odpověď
Irča

Helena Husaříková (neověřeno) | Út, 11/11/2014 - 20:54

Můj rodinný,výborný recept na vaj.konak: 20dkg ml.cukru vyšlehat se 6-ti žloutky,přidat jednu plechovku kondenzov.zahuštěného mléka,důkladně promíchat,přidat čtvrt litru mléka s rozpusteným 1 vanilk.cukrem,opět důkladně promíchat a nakonec pilévat dle chuti a síly RUM - je v konaku nejlepší,ale je možné nahradit i kalvádosem ,slivovicí,lihem - ale už to nemá skvělou jemnou chuť,kterou jen rum umí.
Takto nalétý do láhví a v lednici vydrží dost dlouho / typuji i 2 měsíce /,jenže ho miluji a rychle mizí.Mléko se dřív převařovalo,aby neskyslo,ale toto krabicové už není nutné vařit.Tak vyzkoušejte a nebudete litovat,dejte si na mé zdraví - tak at chutná Helena.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.