Jak připravit domácí vaječný koňak | recept
Vaječný koňak | recept. Domácí vaječný koňak je vynikající a lahodný likér, který podtrhuje a doplňuje vánoční atmosféru. Domácí vaječný koňak si můžete připravit sami a recept na přípravu vaječného likéru můžete upravovat dle svých chutí. Jak si připravit lahodný domácí vaječný koňak vám poradí můj následující recept. Snad vám bude chutnat!
Co je potřeba
- kondenzované slazené mléko – Salko 2 konzervy
- vanilkový cukr – 1 sáček
- 3 vaječné žloutky
- rum – minimálně 4 dcl
- miska na šlehání
- tyčový mixér – šlehač trychtýř
- lahev na vaječný likér
Krok 1
Vaječný koňak je na přípravu opravdu velmi jednoduchý. Vezměte misku a vylijte do ní 2 konzervy Salka. Přidejte 3 vaječné žloutky, 1 vanilkový cukr a rozšlehejte pomocí mixéru. Následně přidejte minimálně 3 dcl rumu a opět pomocí mixéru důkladně promíchejte a našlehejte.
Krok 2
Vaječný koňak můžete připravovat dle své chuti. Nejdražší složkou celého vaječného likéru je samozřejmě alkohol. Na přípravu doporučuji použít kvalitní rum. Množství rumu si určete dle své chuti a požadavků. Pokud máte raději silnější vaječný likér, pak přidejte ještě jednu konzervu kondenzovaného neslazeného mléka a rumu dejte alespoň 0,5 l.
Krok 3
Pokud chcete připravit nealkoholickou verzi vaječného koňaku pro děti, použijte 1 konzervu Salka a 1 konzervu neslazeného kondenzovaného mléka, přidejte více cukru. Na ozvláštnění chuti můžete přidat vanilkový lusk.