Jak udělat pomerančovou omáčku | recept
Složitost:
Velmi lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Jak udělat pomerančovou omáčku | recept. Pomerančová omáčka recept. Sladké omáčky podáváme teplé k masům a studené k moučníkům. A protože na sladké omáčky nedám dopustit, dnes si společně s vámi uvařím pomerančovou omáčku.
Co je potřeba
lžíce másla
lžíce hladké mouky
250 ml vývaru
150 ml bílého vína
2 pomeranče
1 citron
sůl
lžička cukru
Krok 1
Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zředíme vývarem a vínem a povaříme 20 minut.
Krok 2
Přilijeme citronovou šťávu a vmícháme nastrouhanou kůru z citronu.
Krok 3
Pomerančovou omáčku osolíme a dosladíme podle chuti.
Krok 4
Pomerančovou omáčku podáváme ke zvěřině či drůběžímu masu.
Vyzkoušejte i mé další recepty na omáčky.