Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat piškotovou roládu, která se povede

Piškotová roláda, která se povede i méně zkušeným v kuchyni, to není utopie. Poradí si i začátečníci. Na piškotovou roládu stačí vaječné žloutky ušlehat do pěny, přidat cukr, mouku a zapracovat našlehaný sníh. Těsto na piškotovou roládu je hotové, už jen vylít na plech vyloženým pečicím papírem a roládu chvíli péct. Mezitím se pusťme do zhotovení náplně. Celý recept na rychlou piškotovou roládu, která se povede i vám, zhlédněte ve videonávodu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Paní cukrářko Věro, promíňte, ale na těchoto stránkách nehledají rady cukráři ani odborníci v gastronimii. Tady najde radu obyčená ženská, která neví, JAK udělat roládu, aby se povedla. Celý postup je zdokumentován na videu, takže nikdo nemůže tvrdit, že jde o podfuk. A že je ta roláda připravena rychle, a že se povedla, to může každý vidět. Také mě dokážou vytočit recepty, které nějaké polodítě s chybami opíše a vydává za "svůj" originální recept. Ale ta dáma, která na videu roládu peče, evodentně není nezkušené dítě, které opisuje recepty na přivýdělek. Takže jestli Vás rozesmívá umění té paní, která domácí roládu očividně nepeče poprvé a jestli Vás tedy i ohromuje její "drzost", že je ochotna na videokameru své domácí praktické zkušenosti předat začínajícím, nebude chyba na její straně. Prosím, važte slova. Neexistuje jeden jediný recept - ten Váš, neexistuje jen jediný popis práce - odborný. Tu starší dámu jste nepěkně urazila.

Radka, obyčejná necukrářka, která tento recept s úspěchem vyzkoušela.

P.S. Té paní na videu za něj děkuji.

Nechte Ládu Hrušku na pokoji,mluví z vás závist a klidně si pochutnávejte na té vaší specialitě naplněné pomazánkovým máslem.

PROČPAK VÁS VÁŠ SYN CUKRÁŘ NENAUČIL JAK SE SPRÁVNĚ DĚLÁ ROLÁDA?PROTO JSTE NADŠENI TÍM,CO SE TAM PŘEDVÁDÍ.

Přesně tak,je ta roláda na jedničku.A jestlipak paní dokonalá také kritizuje Láďu Hrušku za recepty od lidí na kterých vydělává nekřesťanské peníze a jsou tam chybky také?

Jarmila Šafaříková (neověřeno) | Ne, 05/08/2016 - 11:37

Děkuji paní za recept z ukázkou,musím říci,že lepší roládu jsem ještě nejedla.Udělala jsem ji s pařížskou šlehačkou a byla to fakt bomba,děkuji.Jinak už péct nebudu a paní Věře vzkazuji,že pokud má lepší recept,ať nehaní a ukáže ten svůj.

Jarmila Šafaříková (neověřeno) | Ne, 05/08/2016 - 11:39

Omlouvám se za pravopisnou chybu,nějak jsem spěchala :-))))

věra (neověřeno) | Čt, 09/18/2014 - 16:35

recept na roládu,úplně špatný poměr surovin,chyba v nadpisu videa,sníh se nedělá ze žloutků,postup neoborný, doba pečení velmi dlouhá,teplota nízká. Roztírání rolády velmi špatné.Jsem cukrářka,docela jste mě rozesmála svým uměním a ohromila drzostí něco takového předvádět.

Pavel Tauwinkel (neověřeno) | Út, 12/02/2014 - 16:08

Myslím, že reagovat na komentář pani Věry je škoda času a navíc sama má pravopisnou chybu, neumi ani napsat slovo "postup neodborný". A dovoluje si kritizovat pravopisné chyby u paní, která přišla k počítačí až v dospělém věku a jistě napekla za život víc poctivých rolád a jiných dobrot pro svoji rodinu než někdo, kdo to dělá na kšeft. Paní Věro, žádný strom nevyrostl do nebe, tak ani vy tam nevyrostete. Proto neplivejte na druhé.
Roládu jsem nekolikrát udělal a vždy se povedla perfektně. Děkuji autorce receptu a tímto také srdečně zdravím. Pavel

Bohuslava (neověřeno) | So, 10/11/2014 - 14:10

Tak nevím jak Paní profi cukrářka, ale já hodnotím video recept na výbornou. Ozvala se mně nečekaně návštěva, recept se mně zdál pro jednoduchost a rychlost vhodný. Pouze reakce Paní cukrářky mne znepokojila. Ale dala jsem na svůj instinkt a udělala roládu přesně dle videa. To, že se někdo uklepl a napsal sníh ze žloutků považuji za naprostou drobnost, která se může jednoduše stát.
Roláda se povedla, je vláčná, mechová, krásně jsem ji zavinula. Jak řekl můj syn (a to je gól - cukrář!!) je prostě boží

Alena Hladíková (neověřeno) | Ne, 05/24/2015 - 00:51

Dělala jsem jí podle návodu a byla skvělá - viz foto na mé zdi. Děkuji pani za návod. Pani cukrářko, trochu pokory a úcty k lidema jejich práci.

Další zajímavé články

Jak udělat piškotovou roládu | recept
Jak udělat piškotovou roládu | recept
Jak udělat piškotovou roládu | recept. Velmi lahodný a přitom velmi rychlý a jednoduchý moučník, který jistě zachutná všem členům rodiny. Můj recept n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.