Jak na vaření bez kuchyňské váhy | rady
Jak na vaření bez kuchyňské váhy | rady. Pokud máte jen skromně vybavenou kuchyňku, ale přesto rádi pečete a vaříte, mám tu pro Vás pár rad. Váha potravin je ale přibližná. Postup na vaření bez kuchyňské váhy.
Co je potřeba
lžíce
sklenice
šálky
hrnky
Krok 1
1 zarovnaná lžíce = 10 g mouky, 15 g strouhanky, 10 g moučkového cukru, 14 g krupicového cukru, 40 g protlaku, 15 g oleje, 20 g sádla
Krok 2
1 zarovnaná lžička = 4 g mouky, 6 g cukru, 3 g krupice, 7 g bramborové moučky, 4 g mleté papriky, 5 g soli, 10 g másla
Krok 3
sklenice 2 dl = 130 g hladké mouky, 140 g hrubé mouky, 130 g moučkového cukru, 180 g krupicového cukru, 160 g rýže, čočky, hrachu nebo fazolí, 130 g máku
Krok 4
objem některých odměrek: 1 středně velký hrnek = 1/4 l (tekutina dosahuje 2 cm pod okraj), 3 dl (1cm pod okraj)
Krok 5
objem některých odměrek:
1 plný šálek = 15 cl
1 plná lžíce tekutiny = 14 – 15 g; 1,4 – 1,5 cl
7 plných lžic = 1 dl