Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit francouzskou cibulačku jako od Pohlreicha | recept

Francouzská cibulačka je tradiční francouzské jídlo připravované z kvalitní cibule, které zajídáme s čerstvou francouzskou bagetou. Ve Francii je cibulačka, cibulová polévka nebo cibulajda známá jako „Soupe à l’oignon gratinée“. Základem francouzské cibulačky je orestovaná cibule. Příprava polévky je více než snadná. Pro 6 porcí francouzské cibulačky si přichystáme španělskou cibuli. Pokud ji nemáme k dispozici, zvolíme jinou kvalitní odrůdu cibule. Nejprve cibuli nakrájíme na tenké plátky a nasypeme do hrnce na rozpuštěné máslo. Až cibule v hrnci zhnědne, poprášíme ji malým množstvím pšeničné mouky a podlijeme hovězím vývarem. Celý recept na výbornou francouzskou cibulačku si pusťte ve videu, ve kterém šéfkuchař názorně ukazuje, jak francouzskou cibulačku snadno uvařit krok za krokem. Dobrou chuť!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Astralka (neověřeno) | Čt, 12/10/2015 - 12:22

Luxusní a jednoduché, vřele doporučuji

Další zajímavé články

Jak uvařit výbornou cibulačku | recept
Jak uvařit výbornou cibulačku | recept
Cibulačka | recept. Cibulačka je velmi oblíbená a známá polévka. V některých restauracích však stále neumí připravit dobrou poctivou cibulačku a nabíz…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.