Jak uvařit pikantní česnečku s bramborem | recept
Jak uvařit pikantní česnečku s bramborem | recept. Recept na pikantní česnečku s bramborem. Tato na suroviny nenáročná česnečka vyžaduje prakticky jen brambory, česnek a koření. A jen 20 minut času na přípravu. Pikantní varianta česnečky si vás určitě získá. Pohlreich by se možná nad tímto receptem na česnečku podivoval, recept na česnečku však pochází z kuchařky Máme rádi brambory Ministerstva zemědělství ČR a Výzkumného ústavu bramborářského. A chutná výborně i bez sýru, osmahlé cibulky nebo kuřecího vývaru!
Krok 1
Na 4 porce pikantní česnečky si přichystejte:
3 brambory, 1 hlavičku českého česneku (je kvalitnější než čínský česnek, obsahuje více silic a mimo jiné nákupem českého česneku podporujeme české zemědělce), polévkové koření, 1 kostku bujonu, na dochucení sůl, kmín, majoránku a petrželku.
Krok 2
Přípravu pikantní česnečky začneme tím, že přichystané brambory očistíme, zbavíme slupek a nakrájíme na kostky. Vaříme v hrnci v 1 litru studené vody.
Krok 3
Co by to bylo za česnečku, kdybychom zapomněli na tu nejdůležitější ingredienci v polévce: česnek. Ten oloupejte a rozetřete se solí, přidejte bujon a kmín a přidejte do vody s brambory. Přidejte majoránku a špetku pepře.
Krok 4
Česnečku nakonec dochuťte polévkovým kořením a krátce povařte. Česnečku podávejte ještě horkou, na talíř s polévkou posypejte nakrájenou petrželku. Dobrou chuť!
Základem dobré česnečky je především správně zvolený česnek. Proto dbejte nápisů v obchodech a všímejte si původu česneku. Český česnek má výraznější chuť a jistou zárukou, že je čerstvý. Laciný čínský česnek se do ČR dováží (někdy je uvedeno jako země původu Holandsko) obvykle více než rok starý.