Jak připravit anglický zázvorový punč | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
5 až 10 minut
Jak připravit anglický zázvorový punč | recept. Osvěžují vánoční nápoj s lehce pálivým podtónem čerstvého zázvoru, ovoněný skořicí a vylepšený sherry. Takový je anglický zázvorový punč, který si určitě oblíbíte už po prvním ochutnání.
Co je potřeba
- 5 cm čerstvého zázvoru
- jeden střední kousek skořice
- kůra ostrouhaná ze středně velkého pomeranče
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 400 + 200 ml vody
- 1 lžíce sypaného černého čaje
- 100 ml sherry
Krok 1
Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Ty spolu s čerstvou pomerančovou kůrou, skořicí a třtinovým cukrem vhodíme do 400 ml vody a pět minut povaříme.
Krok 2
Mezitím si z 200 ml vody a sypaného čaje připravíme silný čajový extrakt. Scedíme hotový čaj i zázvorový základ a obojí smícháme v dostatečně velkém džbánu.
Krok 3
Přidáme citronovou šťávu a sherry – dobře promícháme. Ihned servírujeme.
Jestliže se vám zdá chuť punče příliš intenzivní, můžete ho naředit jablečným nebo pomerančovým džusem.