Krok 1
Pokud budete šefleru pěstovat doma, nedoporučuje se její vynášení na čerstvý vzduch, který jí nesvědčí. Citlivá je na chladno, proto by pokojová teplota v zimním období neměla nikdy klesnout pod 15°C. Jinak jí vyhovuje běžná pokojová teplota od 20 do 25°C. Pokud ji umístíte na tmavé místo, začne rostlina řídnout.
Krok 2
Od jara do podzimu vyžaduje velice hojnou zálivku, kterou v zimě musíme výrazně omezit. Zalévat je třeba měkkou, odstátou vodou pokojové teploty, raději o něco teplejší. Jelikož šeflera miluje vlhké prostředí, je dobré zejména v letních horkých dnech alespoň jednou za týden rostlinu rosit. Optimální vzdušná vlhkost by měla být kolem 85 %.
Krok 3
Ve vegetačním období bychom měli šefleru alespoň 2x týdně přihnojovat speciálními tekutými hnojivy pro pokojové rostliny přidávanými do zálivky. Hnojiva by neměla obsahovat vápno.
Krok 4
Přesazování mladých rostlinek se doporučuje každý rok, u starších šefler by to mělo být zhruba každé 2 až 3 roky. Ovšem jelikož šeflera roste dost pomalu, přesazovat bychom ji měli jen podle potřeby.
Krok 5
Pokud jde o složení substrátu, který šeflerám vyhovuje, měl by obsahovat dva díly drnovky, jeden díl listovky, jeden díl kompostové zeminy a jeden díl písku. Vhodné je přisypání trošky antuky a dřevěného uhlí pro vylehčení substrátu.
Krok 6
Množení šeflery: Chcete-li šefleru rozmnožovat, pak použijte vrcholové řízky, které se namočí do vody, dokud nezakoření.