Přejít k hlavnímu obsahu

Jak provést kontrolu tlaku v pneumatikách | rady

Jak provést kontrolu tlaku v pneumatikách | rady

Jak provést kontrolu tlaku v pneumatikách | rady. Dodržení správného tlaku v pneumatikách je nezbytně důležité. Mnoho mladých řidičů dělá chybu v tom, že tlak pneumatik nekontrolují pravidelně. V takovém případě hrozí nebezpečí, nedohuštěné pneumatiky mohou způsobit aquaplaning, přehuštěné mohou prasknout nebo udělat bouli a jedna pneumatika se špatným tlakem zkomplikuje řízení a zvýší možnost smyku. Jak provést kontrolu tlaku v pneumatikách?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Milan Náhlovský (neověřeno) | Pá, 03/08/2019 - 23:44

In reply to by Lukáš Toman (neověřeno)

Přesně nějaký takový si už dlouho chci také pořídit. Díky moc za tip. Asi si ho rovnou i objednám. Já momentálně taky jezdím dofoukávat pneumatiky na benzínku, ale myslím si, že je mnohem pohodlnější, když si to člověk může udělat doma v garáži. :-)

Lukáš Toman (neověřeno) | Út, 10/23/2018 - 06:01

Pneumatiky je nejlepší kontrolovat pomocí pístového kompresoru. Na jaře jsem si koupil nový kompresor Atmos https://www.kompresory-vzduchotechnika.cz/p/4085/pistovy-kompresor-bobb… a práce s ním je radost. Na pistoli u kompresoru vidím, jak jsou hodně pneumatiky plné a jak hodně je mám ještě dofoukat. Dřív jsem jezdil k benzínové pumpě dofukovat pneumatiky, ale teď už to můžu kontrolovat doma.

Další zajímavé články

Jak pečovat o alu kola | rady
Jak pečovat o alu kola | rady
Jak pečovat o alu kola | rady. Alu kola má v dnešní době již většina nových vozů. Dokonce i mnoho majitelů starších typů aut si rádo pořizuje alu disk…
Jak vařit s červenou čočkou
Jak vařit s červenou čočkou
Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze vykouzlit spoustu lahodných jídel. Obsa…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.