Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyrobit jablečný mošt | recept

Jak vyrobit jablečný mošt | recept

Jablečný mošt | recept. Jablka jsou snad našim nejznámějším ovocem. Existuje jich veliké množství druhů, velikostí, chutí i barev. Snad každý zahrádkář má na svém pozemku nějakou jabloň, občas dokonce s několika druhy naroubovaných odrůd. Z jablek se dá vyrobit mnoho pochutin, ale dnes se dáme do výroby jablečného moštu. Recept na jablečný mošt krok za krokem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Denisa Černá (neověřeno) | Po, 08/10/2015 - 22:36

Výborný

Denisa Černá (neověřeno) | Po, 08/10/2015 - 22:40

je moc výborný

Karel Jasiok (neověřeno) | St, 07/22/2015 - 10:43

Jako konzervování moštu se mi osvědčilo jeho naletí do vysířeného sirným knotem, nejlépe 5 litrového skleněného demižónu a uzavřením zátkou. Přes zimu se kal usadí na dně a vyčeřený mošt má zlatou barvu. 5 litrové demižony jsou optimální, protože jejich obsah se po nalahvování vypije dříve než se mošt rozkvasí. Karel ze Škrbeně.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.