Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat mrkvový koláč | recept

Jak udělat mrkvový koláč | recept

Jak udělat mrkvový koláč | recept. Mrkvový koláč, který může mít i podobu dortu, je u nás vcelku neznámý. Asi těžko najdete cukrárnu, snad mimo těch specializovaných, která by ho nabízela. Za "velkou louží" nebo i ve Velké Británii se však mrkvový koláč odpoledne ke kávičce či čaji podává velmi často. Ochutnejte mrkvový koláč také i vy. Výborný mrkvový koláč si můžete upéct podle tohoto receptu. Nebudete litovat!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Vlasta (neověřeno) | So, 11/01/2014 - 21:00

Tento recept na mrkvový koláč znám. Je to velice starý recept,dělěla ho moje mamka, a ta měla recept od své matky.

poetkavlasta (neověřeno) | So, 03/28/2015 - 13:00

Kdysi nám máma dělala mrkvový koláč i jako dortu a také různé mrkvové cukroví. Pamatuji si tu krásnou pomerančově zbarvenou buchtu, i to, jak nám chutnala. Také jsem to několikrát za život pekla, ale jak čas běží a člověk stárne, dětio dejdou z domu, tak se na spoustu takových receptů zapomene. Vaše stránky mi mnoho jídel z mládí již pripomněly. Díky za to!
Ten uvedený koláč si zkusím udělat hned zítra, určitě se mi podaří! Vlasta

Další zajímavé články

Jak upéct mrkvový dort | recept
Jak upéct mrkvový dort | recept
Mrkvový dort s tvarohovým krémem | recept. Mrkev je jednou ze zelenin, kterou lze sehnat celoročně, lze ji poměrně snadno skladovat a uplatnit ve velk…
Jak upéct mrkvovou bábovku | recept
Jak upéct mrkvovou bábovku | recept
Mrkvová bábovka | recept. Mrkev se v české kuchyni uplatňuje hlavně v slaných pokrmech, ale lze ji výborně využít i ve sladkých jídlech. Když se mrkev…
Jak uvařit běloruský boršč | recept
Jak uvařit běloruský boršč | recept
Běloruský boršč | recept. Boršč je původem východoevropská hustá polévka. Vaří se v Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku, ale také třeba v Polsku a Bulhars…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.