Jak připravit opečený tvaroh s vejci | recept
Opečený tvaroh s vejci | recept. Máte rádi ke svačině nebo k večeři vejce jakýmkoliv způsobem upravené a dochází vám inspirace? Připravte si vejce jako volské oko s opečeným tvarohem. Netradiční kombinace vám zachutná a zároveň zalichotí vaší snaze najíst se lehce a zdravě. Příprava pokrmu je jednoduchá a vhodná pro méně zkušené v kulinářské oblasti.
Co je potřeba
- tvrdý tvaroh
- máslo
- vejce
- rukola
- petrželka
- sýr na strouhání
- sůl, pepř
Krok 1
Na pánvi rozpálíme olej a vyklepneme jednotlivá vejce. Pokud máme lívanečník, vejce nasázejte raději do lívanečníku, kde nám vzniknou stejná, nerozlitá volská oka. Po chvíli smažení teplotu snížíme, a to v době, když se bílek začne smažit a volská oka pozvolna dopečeme. Až okraje začnou zlátnout, vypneme smažení, vejce ještě postupně "dojdou". Vejce osolíme nebo podle chuti opepříme.
Krok 2
Tvrdý tvaroh rozkrojíme tak, abychom získali tolik plátků, kolik chceme. Z jednoho balení to mohou být maximálně čtyři plátky. Opečeme je z obou stran na pánvi na rozpáleném másle a přendáme je na teplý talíř.
Krok 3
Na každý opečený tvarohový plátek položíme jedno volské oko a můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Další varianta může být přidaný ochucený měkký tvaroh. Talíř můžeme barevně doplnit rukolou, petrželkou nebo nakrájeným rajčetem.