Jak připravit hráškovo-smetanový krém | recept
Jak připravit hráškovo-smetanový krém | recept. Máte chuť na nějakou polévku, která by byla výživná, sytá a na přípravu časově nenáročná? Uvařte si hráškovo-smetanový krém, který nahradí polévku, anebo může posloužit jako přesnídávka či svačina. Bohatě vás nasytí a vyhoví vašim chuťovým buňkám. Hrách je zdravá luštěnina bohatá na bílkoviny, vitamíny B, C.
Co je potřeba
- 250 gramů hrášku
- 250 ml smetany
- mletá pepř
- sůl
- trochu mléka
Krok 1
Do hrnce nalijeme vodu, množství je úměrné hrášku, který chceme zpracovat. Do vody dáme hrách vařit, může být i zmražený, občas zamícháme a uvaříme doměkka. Na závěr vaření přilijte trochu mléka. Pokud máte vývar, třeba kuřecí, můžete jej použít, mléko již nepřidávejte.
Krok 2
Když je hrášek uvařený, rozmixujeme jej ( ponorným mixérem je to nejvhodnější a rychlé, ušetříme další nádobí). Následně osolíme, opepříme, můžeme ochutit také špetkou muškátového květu. Přidáme smetanu a ještě opravdu jen krátce povaříme. Smetana může být sladká (vhodná ke šlehání, tedy cca 30 %), dobrá je i kysaná šlehačka, která chuť hráškového krému nezmění.
Krok 3
Hráškovo-smetanový krém servírujeme na talíři, můžeme posypat osmaženou houskou, nakrájenou na kostičky, nebo nasekanou petrželkou.