Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit párky, aby nepopraskaly | rady

Jak uvařit párky, aby nepopraskaly | rady

Jak uvařit párky, aby nepopraskaly | rady. Možná nad tímto problémem vyskytujícím se nezřídka v kuchyních bádalo nespočet vědců. Vždyť popraskané párky zkazí celý kulinářský dojem! A ani hořčice situaci mnohdy nespraví. Objevili jsme způsob, jak zařídit, aby párky ve vroucí vodě už nepopraskaly. Nikdy více! A vědecky vzato? Praskání párků neovlivňuje pouze jen teplota vody, ve které párky vaříme, ale i kvalita párků, tedy konkrétně střívka. Pokud máte z popraskání párků stále obavu, můžete buď kupovat párky, které jsou jednotlivě zabaleny v pevné fólii, nebo dát na naše níže osvědčené rady. Testováno na vlastní kůži.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Marie Pokorná (neověřeno) | Ne, 04/13/2014 - 14:44

Ano, zásadně ohřívám párky bez vody, ale jen v mikrovlnné troubě a trocu propíchnout!

Oľga Noskovičová (neověřeno) | Po, 07/27/2015 - 12:39

Párky varím nad parou, tak ako parené buchty. Sú šťavnaté a nepopraskajú.

Ivana Balašová (neověřeno) | St, 08/05/2015 - 13:13

Ohřívám párky na pařáčku na knedlíky.

poetkavlasta (neověřeno) | So, 02/27/2016 - 14:24

Děkuji za všechny rady k ohřívání párků. Popraskání se mi stávalo dost často. Teď už vím, jak na to! Díky Vlasta

Věrka Sládková (neověřeno) | So, 03/12/2016 - 10:18

Bezchybné ohřívání párků docílíte tak, že je ponoříte až to vroucí vody. Přívod tepel.zdroje (plyn, elektřina) vypněte, nádobu přiklopte pokličkou a nechte ohřívat 10 minut. Je to dlouhými léty osvědčený "řeznický" recept. Co se týká prasknutí párků ještě NIDKY nezklamal.!!

Milan Kruliš (neověřeno) | Pá, 06/17/2016 - 13:49

Vážení žádné napařováky,žádná studená voda...Jakýkoli párek,žádné vybírání,ale obyčejně přivedu vodu v nádobě do varu a párky tam vložím a přiklopím pokličkou. Plamen zhasnu a do pěti minut mohu bez problémů servírovat.Jak prosté.....dobrou chuť.

Další zajímavé články

Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
Téměř v každé domácnosti, kde se vaří, zůstávají nějaké zbytky jídla. Pokud nám jídlo chutná, není problém, abychom si jej dali ještě druhý den. Jsou…
Jak správně skladovat pečivo
Jak správně skladovat pečivo
Ačkoliv pečivo kupujeme neustále, většina lidí ho skladuje špatně. V první řadě je potřeba upozornit na to, že je potřeba kupovat pečivo vždy čerstvé.…
Jak zabránit tmavnutí stříbra
Jak zabránit tmavnutí stříbra
Každá z žen jednou v životě dostane stříbrný řetízek, náramek či prstýnek. Většina z nich ale také zažije pocit, kdy chce stříbro vytáhnout na svět a…
Jak zavařovat maso do sklenic | recept
Jak zavařovat maso do sklenic | recept
Jak zavařovat maso do sklenic | recept. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso. Jeho p…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.