Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat rajčatový salát s cibulí | recept

Jak udělat rajčatový salát s cibulí | recept

Rajčatový salát s cibulí recept. Jsou druhy zeleniny, které spolu chutí a vůní ladí. Takové souznění představuje kombinace rajčat a cibule. Harmonický akord doplňují sůl, pepř, ocet, cukr. Kdyby nic jiného nebylo, rajčatový salát s cibulí by byl i tak výtečný. Jaké další ingredience můžeme použít? Jak udělat rajčatový salát s cibulí, aby nebyl stále stejný?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Petra (neověřeno) | So, 09/26/2015 - 14:49

Hezky popsaný recept. Až na tu cibuli - píšete, že červená cibule je méně štiplavá než bílá, ale není to tak. Asi máte na mysli žlutou (kuchyňskou) cibuli, a ta je asi stejně štiplavá, jako červená. Naopak bílá cibule je mnohem jemnější, řekla bych asi tak, jako šalotka.

poetkavlasta (neověřeno) | So, 07/02/2016 - 16:56

Rajčatový salát je moc dobrý. Já jsem diabetik a sladím si ho sladidlem, tak jako všechny zeleninové saláty pro sebe. Jen kyselý, by mně nechutnal.

Také mám ráda k večeři chléb s máslem, na něm plátky rajčat, osolených opepřených, na ně rozprostřu tatarku a nahoru jemně usekanou cibuli. Je to výborná večeře. Štiplavá cibule mi nevadí, udělá pikantnost uvedeného pokrmu.
Nejlépe chutnají rajčata ze zahrady, čertvě utržená a snědená. Pěstovali jsme paprikové masité a nejradě jsme měli velké oranžové, také hodně masitíé. To byla pochoutka. Rajčata z Marketu musím nechat týden v bytě na tácku, aby změkly, navíc je uvnitř dřevnatá přepážka, kterou musím odkrojit a vyhodit. Vlasta.

Višnja Fryštacká (neověřeno) | So, 08/18/2018 - 11:48

U nás se odjakživa przní rajský salát cukrem a octem + vodou. Pravý rajský salát je jednodušší a mnohem chutnější. Cibuli nakrájíme, pořádně promačkáme se solí (nešetříme), zalijeme olivovým nebo jiným olejem (taky nešetříme) a nakrájíme rajčata. Vše promícháme a necháme odležet. Máme hotovo a dáme si jej klidně jen s obyčejným českým chlebem, šťávu pěkně vytřeme. Nebíčko v papuli, jakříkají Slováci.

Další zajímavé články

Jak udělat okurkový salát | recept
Jak udělat okurkový salát | recept
Jestliže podáme k hlavnímu jídlu okurkový salát, obvykle se trefíme všem stolovníků do chuti. Okurky jsou sice pro někoho hůře stravitelné, ale tomu l…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.