Jak upéct mrkvovou bábovku podle dělenky LK - kytičky
Recept na mrkvovou bábovku se hodí pro ty, kteří chtějí vyzkoušet upéct bábovku i jinak.
Co je potřeba
380 g nahrubo strouhané mrkve
200 g rostlinného másla
180 g ovocného cukru (fruktózy)
4 lžíce vajahitu
400 g polohrubé mouky
80 g strouhaných lískových oříšků
1 balíček prášku do pečiva
podle potřeby několik lžic sójového mléka (Zajíc)
tuk rostlinný a strouhanka na formu
Krok 1
Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme. Máslo, cukr, vajahit utřeme v míse nebo v robotu do pěny.
Krok 2
Mouku smícháme s oříšky a práškem do pečiva a přimícháme k vaječné směsi. Nakonec lehce vmícháme strouhanou mrkev s několika lžícemi sójového mléka.
Krok 3
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě 180 °C, ke konci pečení snížíme teplotu cca na 160 °C a dopékáme.
Krok 4
Po upečení můžeme posypat ovocným cukrem.
Pro změnu a vylepšení chuti do těsta nasypeme rozinky, kokos nebo kakao, podle chuti.