Jak udělat dezert z vodky | recept
Jak udělat dezert z vodky | recept. Specifická chuť vodky se používá pro výrobu celé spousty míchaných nápojů či známých „křídel“. Vodku ale tentokrát použiji jako hlavní ingredienci pro výrobu sladkého dezertu s hříšným nádechem. Ten se jistě stane hvězdou každé party. Jak na to vám poradí můj recept.
Co je potřeba
Suroviny
• 500 g jahod
• šťáva z jedné limetky
• 2 lžíce krupicového cukru
• 50 ml vodky
• na ozdobu: šlehačka či zakysaná smetana a nasekané pistácie
Krok 1
Jahody nakrájejte na plátky. Dejte je do hrnce, zasypte cukrem a zalijte limetkovou šťávou.
Krok 2
Krátce povařte a následně promixujte dohladka.
Krok 3
Pokud chcete, můžete vzniklé pyré ještě navíc propasírovat přes jemné sítko.
Krok 4
Pyré nechejte trochu vychladnout, až poté přidejte vodku.
Krok 5
Vzniklý dezert rozlijte do připravených pohárků a umístěte do lednice.
Krok 6
Těsně před servírováním dozdobte pohárky šlehačkou nebo zakysanou smetanou a posypte nasekanými pistáciemi. Dobrou chuť!