Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na chov slepic

Jak na chov slepic

Zdá se, že v současné době je chov slepic to největší terno. Cena vajíček v obchodě se již dávno neřídí zdravým rozumem a to, z jakých pohnutek se tomu tak stalo, se již nejspíše nedozvíme. Lidé se k této situaci postavili po svém, vrhli se do vlastního chovu slepic. Prý je chov slepic nenáročný a je zcela uskutečnitelný i v panelákových podmínkách. Je to vskutku tak? Je doopravdy možné, aby nám na balkónu kvokali slepice? Víte vůbec, co je k chovu slepic potřebné?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Spatne. Slepice musi mit staly pristup ke psenici nazobou si pouze Kolik potrebuji jeden kelimek je opravdu malo achleba Max. jednou Za dva dny pak maji prujem.

kohouta zabít, udělat na víně, slepice ke snášení vajec kohouta nepotřebují

Dobrý den
vzhledem tomu co píšete slepice mají dostatek žrádla a nemají potřebu se množit, proto nesnášejí vejce. Doporučuji ubrat na krmení jeden krát denně a zvýšit pokud možno jejich pohyb, aby snášely. Za pár dnu nebo týdnu by se to mělo projevit snáškou. Pokud nemáte kohouta dopřejte jim ho, prožene je. Ježkovi

Velecký Jaroalv (neověřeno) | Po, 11/17/2014 - 11:32

Kdo poradí podle čeho vybírat nové kuřice k chovu, kde je koupit v okolí Brna?
Prosím poraďte!

rosťa (neověřeno) | Čt, 11/20/2014 - 16:02

Po přečtení těchto tzv. rad k chovu slepic můžu říct jediné---slepice jsou všežravci a v prvé řadě musí spořádat všechny odpady z kuchyně, k tomu pšenici a vitamíny, pastva. Kdo chce chovat "domácí slepice pro domácí vajíčka" a kupuje sojový šrot z jižní ameriky prodělá samozřejmě kalhoty .

lida (neověřeno) | Čt, 06/26/2014 - 19:54

Prosím o radu manžel zařízl slepicku pač pořád stála málo jedla a usínala byla hubená potom na játrech byli takové flíčky asi o odstín světlejsí nezli jatra samotné a jinak takové žlute hrudky vypadalo tojako sádlo ale slepička bylafakt hubená :( nemuže byt nejak nemocna máme je v dubnu dovezené z slepicárny 12 měsíční jsou jinak vdečné behají venku a aj se krásne zapéřují prosím o radu krmení mají ráno namočenej chleba pšenici šrot sekané kopřivy necoco zustane z kuchyně samozřejme všeho zmírou a odpoledne dostanou kelímek pšenice děkuji za odpověd

Vajaan (neověřeno) | Po, 10/05/2015 - 22:43

Článek je zbytečně negativní, chovat slepice je fajn a nic vám neudělá větší radost, než domácí vajíčka. Ono nic není zadarmo a nic nejde samo, ale přesto, nebojte se to zkusit - určitě najdete i lepší články, které povzbudí a poradí.

hana (neověřeno) | Čt, 02/13/2014 - 15:53

chovám slepice 3.rok. V loňském roce byla snůška celkem slušná v prům.10 vajec denně ( při počtu 14 slepic) asi v polovině prosince přestaly snášet a dosud - ani jedno vejce . Zdá se mi to poněkud zvláštní, protože doba je to již poněkud značná. Kurník mají zateplený, jsou krmeny 2x denně + zbytky z kuchyně a názor, že jsou již nyní vynesené se mi nezdá. V květnu budou tříleté a asi 5 slepic bude tříletých až někdy na podzim. Prosím poradit. Hana

Pánková Dagmar (neověřeno) | Ne, 07/06/2014 - 15:57

Dobrý den.prosím o radu.Mám dvouletého kohouta a 5 slepic.Letos v dubnu jsem koupila 20 mladých slepiček.Problém je v tom,že jsou stéle kolem kohouta a oštipují ho.Už je úplně bez peří a na některých místech má už krvavou kůži.Jsou krmeny směsí,namočenou pšenicí,vařené brambory, 1 - 2x týdně vařené moso(odpad).Do vody dávám pár kapek Maggi.Kde je chyba?Je mi kohouta líto,nechci o něj přijít.Děkuji za radu.

Petra (neověřeno) | Po, 09/07/2015 - 11:19

Dobry den,
chtela bych poprosit o radu. Co na vztekle slepice,neustale se klovou a napadaji. Cyhbi jim nejaky vitamin? Dekuji za odpoved. Pekny den.

Jarka (neověřeno) | St, 05/28/2014 - 13:30

Potřebuji poradit s nachlazením slepiček před snáškou.Pan veterinář mi dal nějaký prostředek na nachlazení ale po týdnu se uzdravila pouze jedna ta ostatní jsou mírně a jedna kýchá poměrně dost.Myslíte,že se s toho dostane časem sama,nebo co mám dělat.

Jan (neověřeno) | Ne, 07/24/2016 - 22:16

To o malé inteligenci slepic je jen hloupá pověra. Slepice se dá ochočit a dokonce má docela ráda hlazení po hlavě a šimrání na zobáku. Její inteligence je zcela v souladu s jejími životními potřebami, což se ani zdaleka nedá říct o většině lidí.

miksik pavel (neověřeno) | Út, 02/10/2015 - 16:58

Dobry den, prosil bych o radu, zda delam chybu, když davam mimo pšenice slepicim vetši množstvi namočeneho chleba, strouhane cukrovky a drcenych kosti.Přestali mi snašet ze 40 slepic mam denne okolo 4 vajec,nekdy nic.toto trva od listopadu 1914 do dneška tj.10.2.1915.Dekuji za rady a nazory.

miksik pavel (neověřeno) | Út, 02/10/2015 - 16:59

Dobry den, prosil bych o radu, zda delam chybu, když davam mimo pšenice slepicim vetši množstvi namočeneho chleba, strouhane cukrovky a drcenych kosti.Přestali mi snašet ze 40 slepic mam denne okolo 4 vajec,nekdy nic.toto trva od listopadu 1914 do dneška tj.10.2.1915.Dekuji za rady a nazory.

miksik pavel (neověřeno) | Út, 02/10/2015 - 17:00

Dobry den, prosil bych o radu, zda delam chybu, když davam mimo pšenice slepicim vetši množstvi namočeneho chleba, strouhane cukrovky a drcenych kosti.Přestali mi snašet ze 40 slepic mam denne okolo 4 vajec,nekdy nic.toto trva od listopadu 1914 do dneška tj.10.2.1915.Dekuji za rady a nazory.

Jindřiška Foldešova (neověřeno) | Čt, 07/23/2015 - 10:49

prosím o radu koupila jsem roční slepice z velkochovu a mají hodně přerostlé drápy .Co s tím dělat. Mohu jim je ostříhat? Děkuji.

Libuše H. (neověřeno) | Po, 11/05/2018 - 22:47

Nebudu tvrdit, že chov slepic je něco, co člověk zvládne levou zadní, chce to zkrátka zkušenosti, ale až taková věda, jakou z toho děláte, to teda není. Člověk má navíc se slepičkami vztah a projeví jim vděčnost za to, že mu dávají vajíčka, tím, že se o ně dobře stará a dává jím kvalitní krmivo. My teď třeba začali kupovat Energys a řeknu vám, tak výborná vajíčka jsme ještě neměli. Balení jsou navíc po 25 kilech, takže cenově výhodnější, než uvádíte. Více info v odkazu pod přezdívkou ;)

lada (neověřeno) | Po, 09/08/2014 - 08:14

prosím o radu ráno seberu čerstvé vejce když ho rozklepnu je zkažené čím to může být děkuji za radu.

Další zajímavé články

Jak začít chovat slepice | rady
Jak začít chovat slepice | rady
Jak začít chovat slepice | rady. Chov slepic krok za krokem. Vajíček je na trhu zdá se dost, ale cena se může zdát leckterému strávníkovi vysoká. Naví…
Jak vybavit kurník pro slepice
Jak vybavit kurník pro slepice
Jak vybavit kurník pro slepice | návod na vybavení kurníku. Pokud si chcete pořídit slepice a mít tak přísun domácích vajíček, ať už kvůli etickým, fi…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.