Jak připravit krémovou celerovou polévku
Speciální, ale zato velmi chutná polévka. Krémová celerová polévka je neodmyslitelně spjatá s naší kuchyní a mnozí z nás si ji pamatují ještě z dětství. Tato sametová polévka, bohatá na chuť a aroma, byla oblíbeným pokrmem našich babiček. Dnes znovu objevujeme její kouzlo a to nejen pro její nostalgickou hodnotu. Celer je totiž přirozeným zdrojem vitamínů a minerálů, podporuje trávení a má protizánětlivé účinky.
Co je potřeba
1 větší celer
1 cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl, mletý pepř
100 g tvrdého sýra
1,25 l vody
Krok 1
Na oleji a másle osmahneme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený nebo nahrubo nastrouhaný celer.
Krok 2
Směs krátce osmahneme a zalijeme vodou.
Krok 3
Osolíme, opepříme a vaříme do měkka.
Krok 4
Pak rozmixujeme, dochutíme a podáváme s tvrdým sýrem nakrájeným na kostičky, který vložíme do talířů.