Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se stát vlastníkem věci na základě vydržení | rady

Jak se stát vlastníkem věci na základě vydržení | rady

Jak se stát vlastníkem věci na základě vydržení | rady. Existuje mnoho způsobů, jak se stát vlastníkem věci. Asi nejznámější způsob nabytí vlastnického práva je na základě smlouvy. Například kupní nebo darovací. Zaplatíte prodejní cenu a věc je vaše. Vlastníkem se můžete stát i jinak, na základě dědění nebo rozhodnutím soudu. Jedním ze způsobů je i vydržení vlastnického práva. Když najdete prstýnek nebo jiný drahý šperk na ulici, můžete ho vydržet?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jindra Lišková (neověřeno) | Pá, 12/05/2014 - 02:28

Po rodičích jsem zdědila pozemky. U jednoho pozemku jsem zjistila, že část mého pozemku užívá neoprávněně soused. Dohoda nebyla možná. Nechala jsem tedy pozemek zaměřit. Geometrický plán prokázal, že mám pravdu. Soused nepřipustil žádnou diskusi s tím, že má pozemek v držení - před lety si jej oplotil. Pozemek tedy užívá a stará se o něj. Díky této držbě je tedy pozemek jeho. Požádala jsem souseda o odstranění hradby. Bezvýsledně. Poraďte mi, co mám dělat?

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.