Jak upéct rychlé kokosky | recept
Možná znáte kokosky připravované vyšleháním vaječného bílku. Tady je ale recept, u kterého nic takového nepotřebujete. Výsledek je trošku tvrdší a většinou chutná hlavně pánské části populace, ale zvládne ho i úplný začátečník. Upečte si vánoční kokosky podle mého receptu.
Co je potřeba
20 dkg kokosu
15 dkg cukru moučka
2-3 vejce (podle velikosti)
Krok 1
Kokos, cukr moučku a vejce zapracujeme v hustou hmotu. Do mísy rozklepněte nejdříve dvě vajíčka, zpracujte a třetí přidejte dle potřeby. Nejlepší jsou samozřejmě domácí, ale máte-li jen ty z obchodu, nedá se nic dělat.
Krok 2
Z hmoty musí jít vypracovat pevné kuličky. Ty potom na plechu vyloženém pečícím papírem trochu zmáčkněte. Troubu rozpalte na 100-120°C stupňů a pečte pomalu dorůžova. Kokos musí být na povrchu zlatavý ne hnědý.
Krok 3
Hotové kokosky uložte do krabice vyložené ubrousky. Připravte je alespoň tři týdny před Vánocemi, aby stihly trochu změknout.