Jak udělat houbovou omáčku | recept
Jak udělat houbovou omáčku | recept. Při lesní procházce jistě nasbíráte pár hub, ze kterých si můžete udělat výbornou houbovou omáčku. Recept na základní houbovou omáčku krok za krokem.
Co je potřeba
pro 5 osob:
15 dkg čerstvých hříbků (nebo 1/2 dkg suchých)
2 dkg másla
2 dkg cibule
zelenou petržel
4 dkg mouky
sůl
pepř
4 lžíce kyselé smetany
Krok 1
Čerstvé hříbky očistíme, propereme a nakrájíme, vložíme je do kastrolu.
Krok 2
Usmažíme si na másle nakrájenou cibulku s nasekanou petrželkou. Po chvilce je zalijeme polévkou a udusíme do měkka.
Krok 3
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme polévkou. Hříbky smícháme s cibulkou a petrželkou a dusíme ještě chvíli.
Krok 4
Jíškou zalijeme hříbky a povaříme. Houbovou omáčku opepříme a přidáme kyselou smetanu.
Krok 5
Houbovou omáčku podáváme např. s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Suché houby nejdříve uvaříme v mléce a pak usekané dusíme jako čerstvé.