Jak udělat marinovaného lososa | recept
Jak udělat marinovaného lososa | recept. Pro labužníky ryb jsem si dovolila přichystat zajímavý a ne příliš náročný recept na marinovaného lososa. Pro tento recept na lososa bude zapotřebí 600 – 800 g filet z lososa bez kosti a bez kůže, chceme-li rybou obšťastnit žaludky čtyř jedlíků.
Co je potřeba
4 porce:
600 – 800 g filet z lososa bez kosti a bez kůže
1 nakrájenou chilli papričku
sůl
4 lžíce olivového oleje
8 kuliček z jalovce
kůru a šťávu z 1 citronu
lžíci másla
Krok 1
V misce promícháme olej, chilli, pomačkaný jalovec, citronovou šťávu.
Krok 2
Filety osolíme a vložíme do ploché nádoby, přelijeme marinádou a necháme 2 hodiny odležet. Kus alobalu potřeme uprostřed olejem a dáme na něj marinovaného lososa.
Krok 3
Přelijeme zbylou marinádou, dáme na něj máslo a z alobalu utvoříme balíček. Pečeme na grilu 15 – 20 minut.