Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vybrat antikoncepci | tipy

Jak si vybrat antikoncepci | tipy

Jak si vybrat antikoncepci | tipy. Plánované rodičovství je obzvlášť v této době dozajista důležitou záležitostí. Ženy by si měly při výběru dávat pořádný pozor, aby si vybraly pro sebe tu nejideálnější antikoncepci, která jim bude vyhovovat. Na trhu jich dneska je totiž velké množství. Každému však vyhovuje něco jiného. Jiná antikoncepce je vhodná pro mladé dívky, jiná pro ženy po porodu, jiná pro kojící a jiná pro ženy po císařích, či s nějakými zdravotními potíži. Nad tím vším byste se měly zamyslet, než se rozhodnete pro nějaké řešení.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Adriana Dosedělová 2 (neověřeno) | Út, 07/10/2012 - 09:22

In reply to by H.Jahodova (neověřeno)

Dobrý den,
to je Váš názor, který Vám nikdo nebere, nicméně lidé jsou svobodná individua hodna o svém životě svobodně rozhodnout....a nikdo cizí jim do toho nemá, co kecat, manipulovat jimi, ŘVÁT na ně, říkat jim, co má, či nemá dělat...PROTOŹE VY TU TAKÉ NEJSTE PÁNEM, ABYSTE NĚKOHO KÁRALA A KÁZALA MU, CO MÁ SE SVÝM VLASTNÍM ŽIVOTEM DĚLAT! KDO VÁM TO PRÁVO DAL?
Vy si respektujte, co a koho chcete, to je váš život a vaše svobodná vůle. To ostatní nechte na lidech a jejich vlastních rozhodnutí, za něž jsou také plně zodpovědní....
S pozdravem
Adriana Dosedělová
Navíc si zde pletete pojmy.... jelikož potrat není antikoncepce!!

Nepřihlášený (neověřeno) | Pá, 03/11/2011 - 10:23

Informace ohledně injekční antikoncepce je zkreslená. Existuje Injekce na 3 měsíce, vyjde asi na 300 - 400 kč a je u žen velmi oblíbená a žádaná.

Adriana Dosedělová | Pá, 03/11/2011 - 10:30

Informace není zkreslená. Vždyť tu přesně píšu : Přesto je ženy vyžadují, protože se injekce aplikuje jednou za měsíc do svalu. Provenar.
A je skutečně archaická a moderní gynekolog by vám ji neměl již předepsat, protože má velmi hodně negativních vedlejších účinků.

xxx (neověřeno) | Ne, 03/13/2011 - 00:11

Antikoncepční injekce - hormonální antikoncepce

Antikoncepční injekce se aplikují po třech měsících, vytváří se rezervoár, odkud se hormony kontinuálně vstřebávají do krve. U velké části uživatelek blokují menstruaci a s ní i křeče a bolesti, které část žen při menstuaci trápí. Jako jednu z mála hormonálních antikoncepcí je mohou využívat kojící ženy. Při dlouhodobém užívání je rizikem možný úbytek kostní hmoty.

Ale nejlepší antikoncepce jsou kondomy, jediné chrání i před pohlavními nemocemi, užije se s nimi spousta legrace, tak neber to :-)

Adriana Dosedělová | Ne, 03/13/2011 - 01:06

Ano, až nyní jsem si všimla překlepu... aplikuje se jednou za 13. týdnů ne měsíc..
ale pozor za vším ostatním si stojím, gynekologové od ní vskutku upouští, protože má mnoho negativních účinků.
Injekce, která nejenže ubírá vápník z kostí, ale i vitamín D, způsobuje deprese a také nárůst hmotnosti ročně asi o tři kilogramy. Její účinek je pouze 97% , čímž není spolehlivou ochranou na rozdíl od jiných antikoncepcí...
Není ji vhodné užívat déle než 18 měsíců vkuse.
Nesmí ji užívat adolescenti!
Kojícím matkám se rozhodně nedoporučuje, po poradě s lékařem pak je možné, pokud není jiné východisko použít injekci, avšak až od 8. týdnů po porodu!

diamant (neověřeno) | Pá, 06/24/2011 - 21:10

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jaké jsou možné kontraindikace u implantátu-podkožní tyčinky a zda při tom probíhá normálně menstruace či ne, nebo aspon zmírňuje obtíže při nich?
Děkuji

Adriana Dosedělová | Pá, 06/24/2011 - 21:28

Dobrý den, kontraindikace tyčinek jsou alergie, jaterní onemocnění, tromboflebitidy, křečové žíly..samozřejmě i těhotenství. To jestli je pro vás to pravé vám pak blíže poradí gynekolog. Mně ji třeba nedoporučil, protože jsem silný alergik a je u mne tedy velký předpoklad, že by ji mé tělo odmítlo.
Menstruace u tyčinky mizí anebo zeslabuje. Někdo říká, že jej zpočátku menstruace zlobila nepravidelným špiněním i mimo cyklus, ale tento jev se udává vesměs u většiny antikoncepčních prvků. Nevýhodou je to, že s ní nemůžete přestat hned, jak si člověk zamane, protože musí podstoupit mni zákrok, kdy mu bude tyčinka z podkoží vyňata.

H.Jahodova (neověřeno) | Út, 07/10/2012 - 08:32

Dobry den,
TO JE VRAZDA! ZABIT DITE ANTIKONCEPCI JE VRAZDA, ZADNA ANTIKONCEPCE!!!! CETLI JSTE POSABORTIVNI SYNDROM? ANI V PRIRODE NEEXISTUJE ZVIRE, KTERE BY V LUNE ZABIL SVE MLADATA! A CLOVEK JE (SNAD) VYS NEZ CLOVEK, MELO BY TO TAK BYT, ALE TED NENI. ZVIRATA LEPE RESPEKTUJI RAD PRIRODY NEZ LIDE, MAME SE ZA CO STYDET.DEKUJTE RODICUM, ZE TU JSTE A ZE NEJSTE OBETI TAK KRUTE VALKY. NEJSME PANEM VESMIRU, NEMAME PRAVO O VSEM ROZHODOVAT. MAME RESPOKOVAT RAD PRIRODY A STARAT SE O ZEMI. VICE NA http://www.prolife.cz/

Další zajímavé články

Jak o Vánocích nepřibrat | rady
Jak o Vánocích nepřibrat | rady
Jak o Vánocích nepřibrat | rady. Vánoční svátky mají své neopakovatelné kouzlo a každá generace je prožívá jinak. Dříve se na Vánoce držel půst a poté…
Jak pečovat o nehty | rady
Jak pečovat o nehty | rady
Jak pečovat o nehty | rady. Nehty jsou vizitkou našich rukou. Měli bychom je nosit čisté, upravené a také jim dávat potřebnou výživu. Většina lidí vla…
Jak správně používat ústní vodu
Jak správně používat ústní vodu
Ústní voda přispívá k prevenci před zubními kazy, usazování plaku, udržuje zdravé dásně a osvěžuje dech. Mezi spotřebiteli jsou však o používání ústní…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.