jaktak.cz

Jak udělat rýžový nákyp se švestkami | recept na sladké jídlo

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat rýžový nákyp se švestkami | recept na sladké jídlo. Rýžový nákyp je sladká dobrota, která dodá tělu mnoho živin. Stačí vám švestkový či meruňkový kompot a pak suroviny, které byste měli mít doma.

Co je potřeba

200 g rýže
špetka soli
1 l mléka
2 vejce
100 g moučkového cukru
50 g másla
1 citron
2 lžičky vanilkového cukru
2 tabulky čokolády
2 lžíce nastrouhaných vlašských ořechů
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání zapékací mísy
250 g švestek
moučkový cukr na posypání

Krok 1

Rýži propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.

Krok 2

Žloutky si utřeme s větší částí cukru a másla.

Krok 3

Pak přidáme nastrouhanou kůru z citronu, vanilkový cukr a vše vmícháme do téměř vychladlé rýže.

Krok 4

Přidáme nastrouhanou čokoládu, ořechy a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr.

Krok 5

Polovinu hmoty dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.

Krok 6

Poklademe vypeckovanými švestkami, překryjeme druhou polovinou hmoty, pokapeme zbylým rozehřátým máslem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 45 minut dozlatova.

Krok 7

Hotový pokrm posypeme cukrem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-ryzovy-nakyp-se-svestkami-recept-na-sladke-jidlo.html