Jak udělat selskou polévku | recept
Jak udělat selskou polévku | recept. Recept na selskou polévku. Výborná lehká zeleninová polévka plná masa a oblíbených těstovin vhodná ke každé příležitosti. Polévka plná zdraví. Nabízím vám svůj recept na vynikající selskou polévku.
Co je potřeba
300 g předního hovězího masa s kostí
sůl
1,5 l vody
1 cibule
2 brambory
150 g kořenové zeleniny
2 lžíce sterilovaného hrášku
1 kapie
50 g nalámaných makarónů
polévkové koření
petrželka, pažitka
Krok 1
Maso vložíme do osolené vody, přidáme nakrájenou cibuli a přivedeme k varu.
Krok 2
Poté teplotu snížíme a vaříme doměkka.
Krok 3
Vyjmeme maso, obereme a nakrájíme si ho.
Krok 4
Vývar přecedíme.
Krok 5
Do vývaru si přidáme na kostky nakrájené brambory, nudličky kořenové zeleniny a kapii.
Krok 6
Povaříme.
Krok 7
V osolené vodě si zvlášť uvaříme makaróny, které pak scedíme a necháme okapat.
Krok 8
Do polévky dáme na kostky nakrájené maso, hrášek, makaróny a prohřejeme.
Krok 9
Dochutíme polévkovým kořením a nakrájenou petrželkou a pažitkou.
Místo makarónů můžeme dát široké nudle.