jaktak.cz

Jak udělat selskou polévku | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat selskou polévku | recept. Recept na selskou polévku. Výborná lehká zeleninová polévka plná masa a oblíbených těstovin vhodná ke každé příležitosti. Polévka plná zdraví. Nabízím vám svůj recept na vynikající selskou polévku.

Co je potřeba

300 g předního hovězího masa s kostí
sůl
1,5 l vody
1 cibule
2 brambory
150 g kořenové zeleniny
2 lžíce sterilovaného hrášku
1 kapie
50 g nalámaných makarónů
polévkové koření
petrželka, pažitka

Krok 1

Maso vložíme do osolené vody, přidáme nakrájenou cibuli a přivedeme k varu.

Krok 2

Poté teplotu snížíme a vaříme doměkka.

Krok 3

Vyjmeme maso, obereme a nakrájíme si ho.

Krok 4

Vývar přecedíme.

Krok 5

Do vývaru si přidáme na kostky nakrájené brambory, nudličky kořenové zeleniny a kapii.

Krok 6

Povaříme.

Krok 7

V osolené vodě si zvlášť uvaříme makaróny, které pak scedíme a necháme okapat.

Krok 8

Do polévky dáme na kostky nakrájené maso, hrášek, makaróny a prohřejeme.

Krok 9

Dochutíme polévkovým kořením a nakrájenou petrželkou a pažitkou.

Místo makarónů můžeme dát široké nudle.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-selskou-polevku-recept.html