Jak udělat houbový nákyp | recept
Jak udělat houbový nákyp | recept. Čím jednodušeji budeme houby upravovat, tím více si uchová pokrm vůně a chuti. Houby bychom měli málo solit a kořenit. Uděláme si tentokrát houbový nákyp - ne příliš často využívaný recept z hub, zato ale skvělé houbové jídlo!
Co je potřeba
1 až 2 lžíce másla
1 větší cibule
500 g čerstvých hub
sůl
mletý pepř
petrželka
100 ml mléka
trocha strouhanky na zahuštění
2 bílky
máslo na vymazání zapékací mísy
Krok 1
Nejprve si na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2
Poté vmícháme na plátky nakrájené houby a dusíme doměkka.
Krok 3
Osolíme, opepříme.
Krok 4
Do vychladlých hub přidáme nakrájenou petrželku, mléko a zahustíme strouhankou.
Krok 5
Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Krok 6
Celou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali.
Krok 7
Pečeme dozlatova.
Krok 8
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
Do hmoty můžeme přidat i nakrájenou šunku či jarní cibulku.