jaktak.cz

Jak udělat houbový nákyp | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat houbový nákyp | recept. Čím jednodušeji budeme houby upravovat, tím více si uchová pokrm vůně a chuti. Houby bychom měli málo solit a kořenit. Uděláme si tentokrát houbový nákyp - ne příliš často využívaný recept z hub, zato ale skvělé houbové jídlo!

Co je potřeba

1 až 2 lžíce másla
1 větší cibule
500 g čerstvých hub
sůl
mletý pepř
petrželka
100 ml mléka
trocha strouhanky na zahuštění
2 bílky
máslo na vymazání zapékací mísy

Krok 1

Nejprve si na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

Krok 2

Poté vmícháme na plátky nakrájené houby a dusíme doměkka.

Krok 3

Osolíme, opepříme.

Krok 4

Do vychladlých hub přidáme nakrájenou petrželku, mléko a zahustíme strouhankou.

Krok 5

Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Krok 6

Celou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali.

Krok 7

Pečeme dozlatova.

Krok 8

Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Do hmoty můžeme přidat i nakrájenou šunku či jarní cibulku.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-houbovy-nakyp-recept.html