Přejít k hlavnímu obsahu

Jak naučit děti chodit na nočník | návod

Jak naučit děti chodit na nočník | návod

Jak naučit děti chodit na nočník | návod. Nácvik chození dítěte na nočník není pro rodiče samozřejmě snadný. Dítě musí nejprve porozumět tomu, co od něj rodiče žádají. Toaletní návyky může dítě zcela odmítat, chodit na nočník jej může zcela děsit. Proto platí totéž co v jiných oblastech péče o dítě. Pomalé krůčky a za chození na nočník dítě odměnit, dát mu najevo, že máte z toho radost.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den, zkuste své dítě posazovat na nočník před koupáním a spaním. Jde zejména o pravidelnost takového úkonu. Dítě později bude vnímat, kdy je čas na nočník, že bude následovat koupání a spaní.

valentina smolova (neověřeno) | Pá, 06/03/2011 - 15:56

obecne se uvadi, ze zadicka az do sesteho mesice nejsou dostatecne zrala na sezeni a tudiz se vseobecne nedoporucuje dite posadit ve vzprimene poloze bez podpory patere..

A. (neověřeno) | Po, 10/18/2010 - 15:19

Dobrý den Chorche,
informace v článku jsou zajímavé,nicméně - mám ten pocit - na naše dítě nic nezabírá. Má 2 a půl roku a vůbec mu nevadí chodit s plínkami, které má protáhlé pomalu až ke kolenům. Několikrát jsme již chození na nočník zkoušeli,ale: odmítá na nočníku sedět, malou i velkou potřebu dělá do nočníku zásadně vestoje. Vezmu-li jen čůrání, tak už se uměl i sám vyčurat, vždy jsem ho ale musela přemlouvat, a po týdnu jsem zjistila, že jakmilejá na to nemyslím, tak on si nečekne a počůrá se. A tak je to zatím pořád dokola. Nicméně - zůstávám pozitivní, čekám a doufám. ...
Dotaz: Vy na jedné straně píšete, že mámezkoušet posazovat na nočník jednou denně a na druhé straně varujete´před "jednou mít a jednou nemít plínku" . Znamená to tedy, že jakmile se jednou rozhodnu pro zkoušení na nočník, tak plínku přestat dávat? Já to tak,kromě pooledního a nočního spaní,dělala...
A.

Adriana Dosedělová | Út, 11/30/2010 - 19:43

technický dotaz... to s tím osmnáctým týdnem myslíte vážně?

chorche | Út, 11/30/2010 - 20:04

Záleží na schopnostech dítěte. Dnes děti posazujeme na nočník mnohem později, dříve se tak dělo oolo půl roku věku.

Adriana Dosedělová | Čt, 12/02/2010 - 15:36

Proboha .... jestli toto myslíte vážně, tak je to risk se zdravím dítěte!.. Vždyť to je absolutní žvást... 18.týdnů věku dítěte je totiž končící 4 měsíc života děcka... to si teprv začíná uvědomovat samo sebe, tedy, že jede na vlastní tričko a že začíná pořádně vidět... skutečnost, že se konečně nemusí podpírat hlavička je absurdní představou o tom, že by se mohlo takové dítě "VYSAZOVAT" na nočník...toho ani není schopno...nemluvě o páteři atd atd.

Dříve docházelo k časnému vysazování z důvodu krátké mateřské a podmínkám jeslí, které vyžadovaly, aby dítě na nočník chodilo... avšak často šlo o odhad rdičů....ne o vědomé ovládání dítěte... dále... často a to až v 80% u předčasně vysazovaných dětí docházelo posléze v šesti letech nočnímu pomočování a jiným psychickým problémům.
Dítě si své svěrače začíná uvědomovat až v roce apůl nejen z důvodu vývoje psychického a mentálního, ale také z důvodu konečného vývoje močového a trávicího traktu!
Takže.... buď si seženete a podložíte informace, které zde uvádíte anebo raději nic nepište! Protože jestli máte na kontě více chytrých rad podobného rázu můžete dost vážně ohrozit zdraví nějakého dítěte jehož rodiče si tyto rady vezmou k srdci!

chorche | Čt, 12/02/2010 - 16:38

Děkuji Vám za připomínku, nejprve jsem ji nepochopil. Je to 18. týden, co se naučí sedět. My jsme začali v sedmi měsících. Článek upravuji.

Adriana Dosedělová | Čt, 12/02/2010 - 17:14

Sedět se naučí.. až v osmém měsíci a to i to nejgeniálnější dítě...
18 měsíc... ne týden!!!! už

Radka Olbrichová (neověřeno) | St, 02/01/2012 - 22:59

Dobrý den mám 2letého synka a n nočník i na záchod z prkýnkem ho posadím ale stekáse a nic tam neudělá a zachvíli je počuranej nebo pokakanej.tak potřebuji radu opčas dostane na zadek ale vubec nic nepomáhá.Děkuji Radka

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.